Annons

Nu bryts gubbväldet hos riskkapitalbolagen

Di Digitals reportrar Julia V. Caesar, Jonas Leijonhufvud och Miriam Olsson Jeffery.
Di Digitals reportrar Julia V. Caesar, Jonas Leijonhufvud och Miriam Olsson Jeffery.
Allt fler kvinnor blir partners på de riskkapitalbolag som investerar i tech. Digitalpodden undrar om skiftet kan få praktiska konsekvenser för den skeva könsfördelningen av investeringarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Samtidigt visar en genomgång att Facebook, Google, Uber och Snapchat duckar svensk skatt. En genomgång av bolagens årsredovisningar visar att techjättarna under 2018 betalade mindre skatt tillsammans än vad betalbolaget Klarna gjorde. 

Di Digitals kartläggning av könsfördelningen i riskkapitalbolagen som investerar i techsektorn visar på förändring. För fyra år sedan fanns knappt några kvinnliga partners alls hos riskkapitalbolagen. I dag finns det nästan 30 stycken. Jonas Leijonhufvud och Julia V. Caesar diskuterar granskningen. 

Di Digitals Silicon Valley-korrespondent Miriam Olsson Jeffery pratar om Apple, som sent under tisdagen redovisade sitt senaste kvartal. 

Lyssna på avsnittet här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter och Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer