Annons
Di Digitals Mimi Billing och Jonas Leijonhufvud leder finalen på scen i Kulturhuset. Paula Thelin är projektledare för Startup Tour.

Nu intar Startup Tour Kulturhuset i Stockholm

”Appen ett bevis på att labbmetoden fungerar” SPONSRAT AV Postnord

Jordan Belfort, tidigare aktiemäklare, känd från filmen Wolf of Wallstreet

”Wolf of Wall Street” om kryptotrenden: ”Största bedrägeriet någonsin”

Gigstrs vd Rasmus Solholm

Ställde om till bemanningsapp – omsatte 21 miljoner första året

Bofink vill optimera bolån – tar in namnkunnigt kapital

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Nu intar Startup Tour Kulturhuset i Stockholm

Di Digitals Mimi Billing och Jonas Leijonhufvud leder finalen på scen i Kulturhuset. Paula Thelin är projektledare för Startup Tour.
Di Digitals Mimi Billing och Jonas Leijonhufvud leder finalen på scen i Kulturhuset. Paula Thelin är projektledare för Startup Tour.
Fem av Sveriges mest lovande digitala bolag ställer upp i kvällens final i Di Digitals Startup Tour. I potten ligger 1 miljon kronor i annonsutrymme och en resa till Silicon Valley.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under hösten har Di Digital turnerat Sverige i jakt på landets mest lovande unga teknikbolag.

Kvar är fem bolag som deltar i kvällens final, som äger rum i en fullsatt hörsal på Kulturhuset. Bland finalisterna finns två läkemedelsbolag: 1928 Diagnostics från Göteborg och Linköpings Amra.

1928 Diagnostics teknik möjliggör en analys av resistenta bakteriers DNA. Detta för att kunna sätta in rätt typ av antibiotika direkt.

Årtalet i bolagsnamnet syftar på året då penicillinet, den första antibiotikan, upptäcktes.

”Det är det vi vill rädda – den här fantastiska upptäckten som är på väg att falla ur våra händer i dag”, säger Kristina Lagerstedt.

Amras mätmetod uppskattar riskerna för att olika patienter ska drabbas av allvarliga sjukdomar som hjärtinfarkt och diabetes. Det gör det lättare för sjukvården att prioritera vilka patienter som ska behandlas.

Amras resa inleddes efter det att ”Super Size Me”, dokumentärfilmen från 2004 där Morgan Spurlock provar att uteslutande leva på mat från McDonalds, inspirerade forskare i Linköping att mäta effekterna av en ensidig diet.

Två av forskarna, Magnus Borga och Olof Dahlqvist Leinhard, såg marknadspotential och grundade senare Amra 2010. Det är framförallt den amerikanska marknaden som lockar Amra.

”USA leder ligan, men det är många länder som inte är långt efter. Hela Mellanöstern har till exempel stora fetmaproblem”‚ säger Tommy Johansson, Amras vd, som anslöt 2012.

Malmöbolaget Fieldly vill digitalisera administrationen i byggbranschen och har hittills tagit in 5 miljoner kronor i riskkapital. Samtidigt spanar man på nya marknader.

”Vårt fokus har legat på Sverige, men vi har betalande kunder i fem olika länder. Nu håller vi på att förbereda oss för en mer organiserad expansion i Europa”, säger Fieldlys marknadschef Sven Paulin.

Sportswik, en app som underlättar för mindre lag och idrottare att nå ut till sina fans, vann delfinalen i Umeå. Bolaget fick nyligen in TV4-gruppen som delägare.

Den sista finalisten utses i delfinalen bland Stockholmsbolag som inleds klockan 16. Bland deltagarna finns budtjänsten Budbee, som har Karl-Johan Persson i ägarkretsen, och Tessin, som möjliggör fastighetsaffärer genom gräsrotsfinansiering.

Fakta: Startup Tour-finalen

Deltagare: Sportswik, Amra, 1928 Diagnostics, Fieldly och ett Stockholmsbolag som utses på eftermiddagen.

I potten: En resa till Silicon Valley, 1 miljon i digitalt annonsutrymme, kostnadsfri rådgivning från Accenture och Nordea och leasing av en Volkswagen-bil under ett år.

Start: 18.30. Delfinalen för Stockholm börjar 16.00.

 


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post