Annons

Nu lanseras deras digitala träningskort

Nu lanseras träningskonceptet Swiftr – målet är att bli rikstäckande inom ett år. Delägare är hälsoförfattaren Fredrik Paulún.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Träningskonceptet Swiftr har öppnat upp sin medlemsportal och lanserat sitt digitala träningskort i åtta svenska städer.

Kortet gör att innehavarna kan drop-in-träna på de anläggningar som är anslutna. Än så länge finns Swiftr på ett 70-tal platser i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Lund, Uppsala, Västerås och Landskrona.

Läs mer: Svensk startup ska lära Kinas skolbarn vintersport

Swiftr drog igång bland annat därför att grundarna Fanny Sjöström och Johanna Sjögren ville ha mer variation i träningen.

Inspirationen har hämtats från en liknande tjänst i Holland

"Jag har varit medlem i en stor gymkedja och varit nöjd, men jag har känt att jag vill testa på yoga, klättring och crossfit. Men det har inte gymmet kunnat erbjuda", säger Fanny Sjöström.

Inspirationen har också hämtats från en liknande tjänst i Holland där Johanna Sjögren har bott.

Målet är att bli rikstäckande inom ett år. "Vi vill finnas i de störra städerna i Sverige. Det måste finnas ett kritiskt antal gym för att det ska vara värt att finnas på en viss plats", säger Fanny Sjögren.

Syftet med Swiftr är bland annat att ge flexibilitet i träningen för personer som pendlar.

"När vi har pratat runt med potentiella medlemmar har vi sett att det finns en efterfrågan att kunna träna när man reser", säger Fanny Sjögren som är en av grundarna.

Affärsidén är att kunderna betalar en månadsavgift för att få träna på samtliga anläggningar som är anslutna till Swiftr. Anläggningarna får i sin tur pengar varje gång en medlem tränat hos dem.

Johanna Sjögren och Fanny Sjöström grundade bolaget efter att ha deltagit i Nasdaq:s inkubatorsprogram för unga kvinnliga entreprenörer våren 2016. Delägare i Swiftr är förutom de båda grundarna och CTO:n Jesse Tinell även Fredrik Paulún som skriver om hälsa och driver flera bolag med kost i centrum. Han jobbar även operativt i Swiftr och har investerat en halv miljon i bolaget.

Läs även: Ny miljoninvestering i Airbnb för träning

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer