Annons

Nu presenterar vi Sveriges mäktigaste tech-investerare

Di Digitals Viktor Ström har kartlagt Sveriges mäktigaste investerare i digitala bolag.
Di Digitals Viktor Ström har kartlagt Sveriges mäktigaste investerare i digitala bolag. Foto: Grafik: Elin Lindwall
De närmsta veckorna kommer Di Digital att presentera de mest inflytelserika investerarna i den svenska internetsektorn, dag för dag. Här kan du följa listan.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

2016 ser ut att gå till historien. Aldrig tidigare har så mycket pengar investerats i den svenska techsektorn. En viktig orsak till uppgången är den stora mängden såddinvesteringar. Under första halvåret i år har 180 bolag fått in en första investering på under 10 miljoner kronor.

Alla som startat ett bolag vet hur viktig den där första investeringen är. Och hur svårt det kan vara att hitta rätt investerare.

Di Digital lyfter fram 52 privatinvesterare som är extra betydelsefulla för det svenska ekosystemet.

Vi på Di Digital har ambitionen att radikalt förenkla den processen. Med databasen nordictechlist.com kopplar vi samman investerare och bolag och skapar synlighet som gör det lättare för rätt investerare att hitta rätt bolag, till exempel genom att söka på särskilda branscher:

Foto:

De närmsta veckorna kommer Di Digital att lyfta fram 52 privatinvesterare som är extra betydelsefulla för det svenska ekosystemet.

De är ofta själva entreprenörer, en del sitter på ett stort kapital att investera andra på betydelsefulla nätverk. Det är personer som gör en stor insats för att nya svenska entreprenörer ska få chansen att pröva sina vingar.

Vi har i listan sorterat investerarna efter fem olika kriterier så som aktivitet, kapital och renommé. Alla har tyvärr inte fått plats. Men om du vill hitta fler investerare är det faktiskt bara ett klick bort. Dessutom startar vi i höst Startup Tour där vi kopplar samman startupbolag runt om i Sverige med professionella investerare.

Om du har frågor, tips eller synpunkter på listan, mejla gärna till digital@di.se. 

Läs förra årets lista: De 20 mäktigaste investerarna i den svenska internetbranschen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer