Annons

Ny bokningssajt höjer insatsen i campingkriget

Johanna Raga Waronen, grundare av Campcation.
Johanna Raga Waronen, grundare av Campcation.
Bokningssajten Campcation höjer insatsen i campingkriget.  ”Vi har gått förbi Hollistay i antal bokningsbara campingar på mindre än en månad”, säger vd:n Johanna Raga Waronen – och får genast mothugg från konkurrenten. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I slutet av maj kunde Di Digital berätta att bokningssajten Hollistay hade utökat sin tjänst för att bli ett ”Airbnb för camping”. Plötsligt blev det möjligt för användarna att hyra av varandra – och det gällde all möjliga boendeformer, såsom campingplatser, husbilar, campare, husvagn, tältare och stugboende.

”Vi blir först i Europa med denna typ av tjänst”, sa grundaren Malin Mellstrand då.

Läs mer: Hon börjar med Airbnb för camping: ”Många semestrar hemma i sommar”

Hon sa sig även märka av ett stort intresse, då många planerar att semestra hemma i Sverige på grund av corona-pandemin. 

När Di Digital följer upp med ett samtal, en dryg månad senare, är hon ute och kör mellan campingplatser med sin make och medgrundare Lars Mellstrand. 

”Olika campingplatser har olika beläggningsgrader. Det är stor skillnad. Men vi har fått bra med bokningar, cirka 200 sedan säsongen satte igång. Vi räknar med att få många fler, det är ju nu semestern drar igång”, säger hon.

Nu utmanas Hollistay av Campcation, ett startupbolag med snarlik affärsidé. Den nya sajten samlar campingar och ställplatser i Sverige och gör dem bokningsbara på nätet.

”Sedan vi gick live för tre veckor sedan har över 70 campingar och ställplatser som anslutit sig. Vi har alltså gått förbi både Hollistay och brittiska Pitchup i antal bokningsbara campingar på mindre än en månad”, säger Johanna Raga Waronen, vd och grundare av Campcation.

Men Malin Mellstrand på Hollistay håller inte med om att Campcation skulle vara större.

”Vi har anslutit 170 campingar, varav 75 är bokningsbara redan idag”, säger hon.

Campingkriget är alltså i full gång.

Johanna Raga Waronen på Campcation hoppas slå konkurrenterna genom att utveckla sin tjänst i nära samarbete med campingplatserna. 

”De är våra partners! Om en vecka ska vi åka ned till Öland och träffa alla campingplatser där i ett svep”, säger hon.

Än så länge är antalet bokningar få, men det beror på att tjänsten är så pass ny, enligt vd:n.

”Vi har gjort ett tiotal bokningar, men vi har bara marknadsfört tjänsten i en vecka eller så”, säger hon.

Nästa vecka ska Campcation börja erbjuda privatpersoner att hyra ut stugor, enligt Airbnb-modell. 

”Vi tror det blir en bra växelverkan mellan den privata stuguthyrningen och campingplatserna”, säger vd Johanna Raga Waronen.

Campcation grundas i början av 2020 av sju unga entreprenörer. Johanna Raga Waronen, som själv är 31 år, hoppas att tjänsten kan nå en ny generation campinggäster, som är vana vid att boka online. 

”Vi har en mobilanpassad sajt som är lätt att använda. Man kan sitta i bilen och boka”, säger hon. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer