Annons

Ny monstervärdering för Klarna – men räds vi räntespöket?

Di Digitals Ida Hansson Brusewitz och Johannes Karlsson.
Di Digitals Ida Hansson Brusewitz och Johannes Karlsson.
Klarnas nya kapitalrunda på 8,5 miljarder kronor brädar samlade investeringar i svenska startups de senaste månaderna. Samtidigt var det något mindre kapital som flödade ut i februari och marknaderna darrar till när räntor pressas upp. Om det och mer i veckans Digitalpodden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Denna vecka går Di Digitals Ida Hansson Brusewitz och Johannes Karlsson på djupet kring fintechbolaget Klarnas nya jätteinvestering som höjer värderingen med över 180 procent från september till 262 miljarder kronor. 

Allt fler börskandidater syns i våra spalter, senast Na-kd och Netlight. Ängelinvesterare och noteringar talar för ett stekhett år inom techsektorn, men den senaste tiden har marknaderna oroats av stigande räntor hos centralbanker. Vi diskuterar hur det kan påverka techaktier och börskandidater. 

Dessutom nördar vi ned oss i ämnet superdatorer. Just nu byggs två hypersnabba maskiner i Sverige för 100 respektive 300 miljoner kronor.

Länk till acast

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer