Annons

Ny överbelastningsattack mot Dagens industri

Under tisdagen inleddes ytterligare en överbelastningsattack som påverkar Dagens industri. Det efter helgens omfattande attacker som slog ut flera svenska massmedier från nätet. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Under helgen slogs flera svenska mediesajter, bland dem Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter och Dagens industri, ut av en omfattande överbelastningsattack. Flera av sajterna låg nere under stora delar av lördagkvällen. 

På tisdagen runt lunchtid inleddes ytterligare en överbelastningsattack som påverkat funktionaliteten på Dagens industri under dagen.

Vem som står bakom attacken är inte känt. Ej heller om den har någon koppling till helgens attacker. 

En överbelastningsattack kan något förenklat beskrivas som en digital trafikstockning. Genom att skicka enorma mängder skräptrafik mot måltavlans servrar kan angriparen sakta ned eller helt och hållet slå ut en webbplats. 

Den inkommande trafiken i helgens attacker har på flera håll spårats till internetleverantörer med bas i Ryssland. Det behöver dock inte innebära att attacken har ryskt ursprung eller uppsåt. Med enkla tekniska knep kan en angripare enkelt dölja sin verkliga placering och få det att se ut som att anfallet kommer från ett helt annat håll. 

Läs även: Stor överbelastningsattack mot svenska sajter

Läs även: Debatt: "Sverige behöver en it-haverikommission"

Läs även: Kommentar: "Attackerna borde bli en väckarklocka"

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies