Annons

Ny smäll för krisande Starbreeze – spel kan dras tillbaka

Starbreeze kontor på Regeringsgatan 38 i centrala Stockholm.
Starbreeze kontor på Regeringsgatan 38 i centrala Stockholm. Foto: Jonas Eng
Starbreezes spel ”Overkills The Walking Dead” väntas tas bort från Steam efter meningsskiljaktigeter med licensägaren. Aktien rasar i den inledande handeln.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Enligt spelutvecklaren Starbreeze har Skybound, som äger licensen till ”Overkills The Walking Dead”, lämnat in ett klagomål till distributionsplattformen Steam. Som en konsekvens av detta väntas spelet tas bort från försäljning på plattformen i närtid. 

”Vi beklagar verkligen de problem som detta kan skapa för dem som har köpt spelet och ser fram emot upplösningen i säsong 2. Vi arbetar med att försöka nå en överenskommelse”, säger Mikael Nermark, tillförordnad vd för Starbreeze, i ett pressmeddelande. 

Parterna för diskussioner om avtalet och enligt Starbreeze kvarstår ambitionen att leverera säsong 2 av spelet. 

Skybound verkar dock ha en annan bild av situationen, vilket Nyhetsbyrån Direkt var först att uppmärksamma. 

”Från och med idag har vi avslutat vårt kontrakt med Starbreeze Studios och vi kommer avbryta alla satsningar på 'Overkills The Walking Dead'”, skriver Skybound i ett meddelade på sin sajt på tisdagskvällen. 

”VI gjorde vårt bästa för att arbeta med Starbreeze och lösa de många problem vi såg med spelet men i slutändan levde 'Overkills The Walking Dead' upp till vår standard eller den kvalitet som vi blivit lovade”, fortsätter bolaget. 

Förläggaren för konsolversionen av ”Overkills The Walking Dead”, Digital Bros-ägda 505 Games, uppger i sin tur att om spelet läggs ner så kommer de pengar bolaget betalat till Starbreeze begäras tillbaka. Enligt Reuters rör det sig om 4,8 miljoner dollar, motsvarande 44 miljoner kronor.

Starbreeze, som är mitt uppe i en pågående företagsrekonstruktion, hade fallit med nära 12 procent på börsen under den inledande handeln på onsdagsförmiddagen. (Följ kursen här.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer