Annons

Ny supervärdering för Klarnakonkurrenten

Foto: Mostphotos, Mostphotos
Betalningsbolaget Checkout.com har genomfört en finansieringsrunda av serie c på 450 miljoner dollar. Det ger bolaget en värdering om 15 miljarder dollar och gör det till det fjärde största fintechbolaget globalt, skriver nyhetssajten Techcrunch.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Huvudinvesterare är Tiger Global Management, men Greenoaks Capital, likväl som alla andra tidigare investerare, deltog också i rundan. 

Bolaget startade i London 2012 av den schweiziske affärsmannen Guillaume Pousaz. 2019 gjorde bolagen en av de största serie A-rundorna någonsin för ett europeiskt bolag, nämligen 230 miljoner dollar vilket gav en värdering på 2 miljarder dollar. 2020 var det dags för ytterligare en runda som gav en värdering på 5,5 miljarder dollar. 

Checkout har på ett års tid gått från 440 anställda till 940 anställda, och räknar med att anställa ytterligare 700 personer. 

Bolaget ska nu öppna två nya kontor i USA. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer