Hoppa till innehållet

Ny svensk tjänst visar: Hit kan du (inte) börja resa igen

Världen tvekar inför framtiden – en osäkerhet som lamslår affärsresande i onödan. Det menar svenska Safeture som nu tagit fram en interaktiv världskarta med global information om var det råder utegångsförbud, stängda gränser och andra lokala coronaregler. 

Magnus Hultman är vd på Safeture som startat karttjänsten openupforbusiness.com. Där ska besökarna kunna bilda sig en bättre uppfattning om omvärldens coronarestriktioner – och kanske börja fundera på att våga resa igen.
Magnus Hultman är vd på Safeture som startat karttjänsten openupforbusiness.com. Där ska besökarna kunna bilda sig en bättre uppfattning om omvärldens coronarestriktioner – och kanske börja fundera på att våga resa igen.

Osäkerhet och brist på lättillgänglig information om andra länder är faktorer som gör att världen står stilla.

Det menar i alla fall Magnus Hultman och hans kollegor från Safeture som startat karttjänsten ”openupforbusiness.com”.

”Enligt OECD kostar det nuvarande läget 25 miljarder dollar om dagen i uteblivna affärer”, konstaterar han.

Safeture är kanske extra måna om att samhället ska komma igång. De verkar inom branschen för företagsresor och affärsresandet är ned 95 procent, enligt Magnus Hultman.

”'Kan vi åka till den här klienten i Holland?' 'Eller kan jag ens fundera på en semester i Kroatien i sommar?' Det är sådana frågor man kanske ställer sig, och det är väldigt svårt att ta reda på vad som gäller Holland eller Kroatien”, säger han vidare och förklarar att den nya kartan gör just det.

Läs mer: Lundaföretagets app ska stoppa coronaspridning

Information om stängda skolor, stängda gränser och var karantän rekommenderas finns alla listade i den nya gratistjänsten.

Datan hämtas från officiella källor, som EU och WHO, men som för gemene man är svåra att hitta. Hultman beskriver det som enorma mängder data som behandlas av bolagets analysteam.

”Vi vill att man åtminstone ska fatta sina beslut om resande baserade på fakta. Och sedan förhoppningsvis kunna komma igång igen, lite försiktigt”, säger han.

Safeture lanserade tidigare under coronakrisen en karttjänst de kallade ”exposure tracker”, där de genom sina affärsresenärskunders rörelsemönster kunde se hur världen stängdes ned, del efter del.

Nu hoppas de vara del av när världen sakta öppnas upp igen.

”Vi är en liten pusselbit, kanske man kan säga. Men om osäkerhet gör att ingen vågar fatta beslut, då kan vi i alla fall bidra med något som minskar osäkerheten om vad som gäller.”

Safeture är börsnoterat på Nasdaq First North. Bolagets huvudverksamhet bygger på att skydda sina kunders medarbetare när de är på resande fot. Genom att koppla in sig i bolagens interna resebokningssystem kan Safeture följa var de anställda rör sig i världen och skicka ut varningar och annan information om läget där de befinner sig.

Innehåll från WintAnnons

Wint är Sveriges bästa bokföringstjänst

Med AI:s höga framfart har allt fler aktörer i bokföringsbranschen velat hoppa på tåget och många pratar om automatisering. Men vad automatisering innebär, och hur mycket av det faktiska jobbet de olika tjänster och program som finns på marknaden gör, skiljer sig åt.

Många aktörer i branschen slåss om att påvisa högst automatiseringsgrad. I praktiken handlar det om hur mycket av jobbet som görs av tjänsten och hur mycket av jobbet som görs av användaren själv. 

Nu står det klart att Bokföringssystem.se utnämner Wint till Sveriges främsta bokföringstjänst, med motiveringen att Wint inte bara erbjuder ett bokföringsprogram – de levererar en helhetslösning som överträffar konkurrenterna genom sin förmåga att både automatisera bokföringen och att sömlöst förenkla det administrativa arbetet för sina användare (Se hela resultatet från bokföringssystem.se här). Bokföringssystem.se sätter Wint i topp med orden: ”Den bokföringstjänst som kan mest är Wint. Alltså Sveriges bästa bokföringstjänst när vi gör vår heltäckande granskning.”

Sedan starten 2021 har Bokföringssystem.se jämfört digitala bokföringstjänster och program. Deras sätt att mäta baseras på en grundlig analys av över 100 funktioner, där faktorer som automatiseringsgrad, användarvänlighet, support och möjligheten till en papperslös bokföring vägs samman. Genom detta sätt kan de sedan se hur mycket som bidrar till en smidig bokföring och därefter ge ett betyg. 

Extern länk: Läs mer om bokföringstjänsten Wint här 

Tidsvinst för användaren på riktigt

Wint får 84 poäng av de 100 möjliga, före andra digitala bokföringstjänster och långt före program där man får sköta bokföringen själv.

 – Det är alltid skönt att få det svart på vitt att man gör något riktigt bra. Det Wint gör är unikt. Vi är bäst på att automatisera bokföring och i och med det, frigör vi mest tid åt våra användare. Ingen annan gör det vi gör på den här nivån, oavsett vad de säger. Det ligger i hela vår affärsidé, för att inte säga vårt DNA att leverera högst automatisering på marknaden. Vår tjänst står helt enkelt ut, säger Daniel Johansson, vd på Wint. 

Extern länk: Mer läsning – IT-konsulten som bytte sin traditionella byrå mot Wint 

Stora skillnader mellan olika aktörer

Genom att utse årets bästa bokföringstjänst vill Bokföringssystem.se sätta ljus på skillnader i en bransch där många kommunicerar på samma sätt, och där många insett att automatisering är något fler och fler efterfrågar. Det finns många aktörer idag som säger sig erbjuda automatiserad bokföring och det är svårt att avgöra vem som verkligen automatiserar och lyfter bort allt jobbet, och vem som snarare faktiskt bara tillhandahåller ett arbetsverktyg.

– Det är bra att jämföras. Som fullservicetjänst gör vi mycket mer än de debet- och kreditprogram som är det många andra faktiskt är. Utöver den löpande bokföringen sköter vi både betalningar, löner, deklarationer och bokslutet samt är kopplade till både Skatteverket och företagets bank. Det innebär att de som använder Wint slipper tung administration och sparar mycket tid, avslutar Johansson.

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera