Annons

Ny svensk tjänst visar: Hit kan du (inte) börja resa igen

Magnus Hultman är vd på Safeture som startat karttjänsten openupforbusiness.com. Där ska besökarna kunna bilda sig en bättre uppfattning om omvärldens coronarestriktioner – och kanske börja fundera på att våga resa igen.
Magnus Hultman är vd på Safeture som startat karttjänsten openupforbusiness.com. Där ska besökarna kunna bilda sig en bättre uppfattning om omvärldens coronarestriktioner – och kanske börja fundera på att våga resa igen.
Världen tvekar inför framtiden – en osäkerhet som lamslår affärsresande i onödan. Det menar svenska Safeture som nu tagit fram en interaktiv världskarta med global information om var det råder utegångsförbud, stängda gränser och andra lokala coronaregler. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Osäkerhet och brist på lättillgänglig information om andra länder är faktorer som gör att världen står stilla.

Det menar i alla fall Magnus Hultman och hans kollegor från Safeture som startat karttjänsten ”openupforbusiness.com”.

”Enligt OECD kostar det nuvarande läget 25 miljarder dollar om dagen i uteblivna affärer”, konstaterar han.

Safeture är kanske extra måna om att samhället ska komma igång. De verkar inom branschen för företagsresor och affärsresandet är ned 95 procent, enligt Magnus Hultman.

”'Kan vi åka till den här klienten i Holland?' 'Eller kan jag ens fundera på en semester i Kroatien i sommar?' Det är sådana frågor man kanske ställer sig, och det är väldigt svårt att ta reda på vad som gäller Holland eller Kroatien”, säger han vidare och förklarar att den nya kartan gör just det.

Läs mer: Lundaföretagets app ska stoppa coronaspridning

Information om stängda skolor, stängda gränser och var karantän rekommenderas finns alla listade i den nya gratistjänsten.

Datan hämtas från officiella källor, som EU och WHO, men som för gemene man är svåra att hitta. Hultman beskriver det som enorma mängder data som behandlas av bolagets analysteam.

”Vi vill att man åtminstone ska fatta sina beslut om resande baserade på fakta. Och sedan förhoppningsvis kunna komma igång igen, lite försiktigt”, säger han.

Safeture lanserade tidigare under coronakrisen en karttjänst de kallade ”exposure tracker”, där de genom sina affärsresenärskunders rörelsemönster kunde se hur världen stängdes ned, del efter del.

Nu hoppas de vara del av när världen sakta öppnas upp igen.

”Vi är en liten pusselbit, kanske man kan säga. Men om osäkerhet gör att ingen vågar fatta beslut, då kan vi i alla fall bidra med något som minskar osäkerheten om vad som gäller.”

Safeture är börsnoterat på Nasdaq First North. Bolagets huvudverksamhet bygger på att skydda sina kunders medarbetare när de är på resande fot. Genom att koppla in sig i bolagens interna resebokningssystem kan Safeture följa var de anställda rör sig i världen och skicka ut varningar och annan information om läget där de befinner sig.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer