Annons

Ny teknik ska minska illamående vid virtual reality

VR-teknik kan framkalla illamående om den visuella upplevelsen inte synkar med kroppsrörelserna. Nu uppger sig LG Display ha en lösning på problematiken.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sydkoreanska LG Display ska ha fått ett genombrott inom virtual reality som förhindrar illamående och andra liknande symptom vid kroppsrörelser med ett headset på, rapporterar Yonhap News.

Ett av problemen med virtual reality har hittills varit att bildöverföringen från headsetet inte är i samklang med kroppsrörelserna. Det innebär att tiden det tar för personen att se något inträffa på skärmen efter att man gjort en viss rörelse dröjer. Som en följd kan detta orsaka illamående eller yrsel.

Läs mer: Glasögon ska stålsätta metallindustrin mot kompetensbrist 

Problemen uppstår oftast vid VR-upplevelser med dålig bildupplösning. I samarbete med Sogang University, ska LG nu ha hittat ett sätt att snabbt omvandla innehåll med dålig upplösning till bra och därmed reducera tidsgapet mellan användarens rörelse och vad som visas på skärmen. 

LG menar att man har lyckats nå lösningen genom att använda maskininlärningsteknik i kombination med interna minneschip.

Läs mer: MTG-veteran investerar i Mimerse VR-apotek 

( Finwire / Di Digital )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer