Annons

Ny tjänst ska göra toppkrogar till frilanskontor

Melker Anderssons krogar Mother och Vigårda finns med i appen Palaver.
Melker Anderssons krogar Mother och Vigårda finns med i appen Palaver. Foto: TT
Har du velat jobba ett par timmar på en restaurang men känt dig ovälkommen? Nu lanseras Palaver som gör just det möjligt på ett gäng toppkrogar i Stockholm och Göteborg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

En mängd egenföretagare, frilansare och andra som arbetar utanför kontoret kan ses sitta i timmar över en kopp kaffe på kaféer. Nu vill Palaver få även restaurangerna att öppna sina dörrar för dem, under timmarna när de har få gäster.

Genom att checka in via appen på en av restaurangerna får användarna, förutom fika för 45 kronor och uppåt, även en samlad redovisning över de så kallade platskostnaderna i slutet av månaden.

”Marknaden för det här är väldigt omogen. Det finns coola kontorshotell och kaféerna har också kommit lite längre. Men det vi gör är att öppna upp de fina restaurangerna, där kan du få en helt annan typ av upplevelse. Du kan sitta lugnare, få större ytor och en annan typ av service. Inte för att kaféerna inte är bra men vi profilerar platserna utifrån hur de är i ett jobbperspektiv”, säger Palavers vd Peter Henning.

Foto:
Kontorsplatsappen Palaver lanseras i Stockholm och Göteborg i augusti. 

Bolaget som lanserar sin tjänst i augusti är finansierat av fem grundare, varav Henrik Wetterdal är en av dem. Han var tidigare vd för F12-gruppen och Sverigechef för Dell. Även finansprofilen Erik Mitteregger har investerat i bolaget, däremot är det oklart hur mycket.

Läs även: De 20 mäktigaste investerarna i den svenska internetbranschen

”Vi har alla investerat rätt mycket i det här men jag vill inte gå ut med en summa”, säger Peter Henning. 

Det vi gör är att öppna upp de fina restaurangerna, där du kan få en helt annan typ av upplevelse.

Av det 50-tal kaféer och restauranger, som slår upp dörrarna för app-användarna i slutet av augusti, finns även några av toppkrögarna Melker Andersson och Pontus Frithiofs restauranger med. En av dem är restaurangen Mother på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.

”Det finns tider när vi inte har några gäster och vi har jobbat med sådana här initiativ internt för att försöka nyttja lokalerna för mer än för lunch och middag. Men det är ju jättebra att ett företag gör det här”, säger Melker Andersson.

Foto:
Mother är en av restaurangerna som Palaver-användare kan checka in i. 

Till en början kommer Palaver att erbjuda tjänsten i Stockholm och Göteborg men ser på sikt en möjlighet att expandera utomlands.

”Vi börjar här för att bevisa affärsmodellen men sen kommer den vara lätt att skala upp. I London och New York är hyrorna dyrare och där är också det här beteendet mer utvecklat. Det långsiktigt målet är att nå ut bredare”, säger Peter Henning. 

Att sitta och jobba mellan klockan 13 och 17 på en av Melker Anderssons krogar kan låta lockande, men vad får man egentligen för pengarna?

”Du får ingen varmrätt för 45 kronor”, säger Melker Andersson och skrattar.

”Men man kan komma till oss utan att känna att man måste äta en meny. Under de här tiderna finns det då ett utbud från 45 kronor.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies