Annons

Ny vändning i jätteaffären – parterna ska träffas på onsdag

Broadcoms vd Hock Tan under en gemensam presskonferens med USA:s president Donald Trump i november 2017.
Broadcoms vd Hock Tan under en gemensam presskonferens med USA:s president Donald Trump i november 2017. Foto: Evan Vucci
Chipptillverkarna Qualcomm och Broadcom planerar att träffas på onsdag för att diskutera det senaste budet på 121 miljarder dollar, motsvarande 960 miljarder kronor. Det rapporterar Reuters med hänvisning till källor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det var i november 2017 som Singaporebaserade Broadcom först började uppvakta Qualcomm med ett bud på 105 miljarder dollar, eller 72 dollar per aktie. Det budet fick kalla handen av Qualcomms styrelse som förra veckan även avvisade Broadcoms reviderade bud på 121 miljarder dollar eller 82 dollar per aktie. 

Samtidigt sträckte Qualcomms styrelse ur en olivkvist och bjöd in Broadcom för att diskutera meningsskiljaktigheterna kring Qualcomms värdering och vilka åtgärder som krävs för att konkurrensmyndigheterna ska ge sin eventuella välsignelse. 

Enligt Reuters källor planerar parterna nu att träffas på onsdagen, vilket i sådana fall blir första gången som Broadcom och Qualcomm diskuterar affären. 

Båda bolagen har avböjt att kommentera Reuters uppgifter. 

Läs mer: Qualcomm nobbar jättebudet på 960 miljarder 

Budstriden har även utvecklats till något av ett flerfrontskrig och som en del av sin strategi har Broadcom nominerat en ny styrelse till Qualcomm, vilket bolagets aktieägare ska rösta om den 6 mars. 

Broadcom levererar chipp för bland annat wifi och bluetooth medan Qualcomm framförallt är inriktade mot mobilnäten. Enligt Reuters är jätteaffären en del av en pågående konsolidering av sektorn i spåren av att smartphonetillverkare som Apple och Samsung använder sin marknadsposition för att förhandla ned priser. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies