Annons

Ny vd ska ta Hero Gaming till börsen

Hero Gamings nya vd Tomas Bäckman.
Hero Gamings nya vd Tomas Bäckman. Foto: Jean Marc Zerafa
Tomas Bäckman tar över som vd för spelbolaget Hero Gaming från grundaren och storägaren Georg Westin. Med ny vd vid rodret intensifieras förberedelserna inför en stundande notering.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spelentreprenören Georg Westin rustar sitt spelbolag Hero Gaming för börsen. Kassan är fylld med nytt riskkapital och sedan två veckor tillbaka jobbar nya vd:n Tomas Bäckman med att bygga ett bolag värdigt börsen. 

”Det känns jättekul. Hero Gaming har ett tydligt mål kring att göra en notering mot slutet av nästa år och det är en spännande utmaning att jobba mot”, säger Tomas Bäckman, som tidigare varit vd på spelbolaget Betit Group.

Nu har vi en stark stridskassa att bygga företaget riktigt stort

Som Di Digital rapporterade i januari tog Malmögrundade Hero Gaming in 50 miljoner kronor i riskkapital via en nyemission kring jul 2017. Samtidigt meddelade grundaren och vd:n Georg Westin att bolaget förbereder en notering på Stockholm Nasdaqs småbolagslista First North under sista kvartalet 2019. 

”För att komma dit behöver vi få verksamheten att växa ganska mycket. En del i det är att ta in Tomas som vd, men även den nyemission vi gjorde i julas. Nu har vi en stark stridskassa för att bygga företaget riktigt stort”, säger Georg Westin.

Läs mer: Hero Gaming fyller på kassan inför noteringen: ”Vi vill bli rika” 

Enligt Georg Westin siktar man mot en miljardvärdering.

”I samband med nyemissionen som vi gjorde i julas värderades vi till mellan 300 och 350 miljoner kronor och vi siktar på flera gånger pengarna för de som investerade i den rundan”, säger han.

En annan utmaning för den nya vd:n är att anpassa bolaget till det licenssystem som tar vid när det svenska spelmonopolet slopas 1 januari 2019.

"Nu kommer alla att spela på samma villkor och för oss skapas många nya möjligheter när det gäller marknadsföring i stora kanaler som Facebook och Google. Vi tycker att det är jättebra, men det ställer även nya krav på både produkt och compliance", säger Tomas Bäckman.

Läs mer: Hero Gaming-grundaren bildar startupfabrik i Malmö 

Under 2017 växte Hero Gaming med 13 procent och hade spelintäkter på drygt 200 Mkr. Förlusten uppgick dock till cirka 10 miljoner kronor.

Spelbolagets huvudvarumärke heter Casino Heroes, ett spel som har gått bra i Sverige och som nyligen lanserades på Europas största spelmarknad, Storbritannien. Till portföljen av varumärken hör även Betser, ett snabbväxande spel inom sportsbetting som blir högaktuellt under 2018 i och med fotbolls-VM och OS i Sydkorea.

Hero Gaming har i dag cirka 100 medarbetare, varav 35 jobbar med teknik och produktutveckling i det svenska bolaget i Malmö. De övriga 65 personerna jobbar med spelverksamheten, som är baserad på Malta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies