Annons

Nya bakslag: Finansjättarna hoppar av Facebooks kryptovaluta

Mark Zuckerberg har hamnat i trångmål sedan bland andra Visa, Mastercard och Paypal valt att hoppa av techjättens kryptovaluta Libra.
Mark Zuckerberg har hamnat i trångmål sedan bland andra Visa, Mastercard och Paypal valt att hoppa av techjättens kryptovaluta Libra. Foto: TT.
Efter Paypals avhopp väljer ytterligare fem tunga bolag att lämna Facebooks kryptovaluta Libra.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebook kommande kryptovalutaprojekt Libra går verkligen i motvind. 

Nu har ytterligare tungviktare beslutat sig för att lämna projektet – det handlar om Ebay, Visa, Mastercard, Stripe och Mercado Pago. Aktörerna uppger att man tror på projektet, men att man just nu valt att lägga fokus på andra områden.

Beskedet kommer bara en vecka efter att betaljätten Paypal meddelat att man inte längre vill delta i utvecklingen av kryptovalutan.

Di Digital träffade Paypals vd Dan Schulman i Stockholm, som valde att tona ned beslutet.

”Det som från början lockade oss till Libra är att vi delar Facebooks vision om att göra finansiella tjänster tillgängliga för fler. Vi önskar dem lycka till med vad de ska göra. Men givet var vi befinner oss just och var de befinner sig just nu så är det bästa för oss båda att vi fokuserar på våra respektive affärer”, sa han.

Läs mer: Paypals vd till Di: Därför hoppar vi av Facebooks kryptovaluta 

Libra har tidigare kritiserats hårt av både centralbanker och politiker, som varnat för risker om penningtvätt och finansiell instabilitet. Facebook-chefen Mark Zuckerberg kommer att förhöras om valutan inför det amerikanska represetanthuset den 23 oktober. 

Det var i somras som Facebook slog på stora trumman och meddelade att de ska lansera en digital och global valuta under första halvåret 2020.

Som partners fick man med sig ett konsortium av 28 namnkunniga bolag – däribland Uber och svenska Spotify – som alla förväntades investera knappt 100 miljoner kronor vardera. 

Men nu har hela sex företag valt att dra sig ur projektet. I internationell affärspress beskrivs det som ett hårt slag mot Libra och något som kan försena Facebooks lanseringsplaner.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer