Annons

Nya H&M-miljoner till bloggaren Kenzas modebolag

Tre av Ivyrevels grundare: Kenza Zouiten, Gustav Springfeldt och Aleksandar Subosic.
Tre av Ivyrevels grundare: Kenza Zouiten, Gustav Springfeldt och Aleksandar Subosic.
Modebolaget Ivyrevel, med Kenza Zouiten som medgrundare, tar in nya miljoner från storägaren H&M.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Startupbolaget Ivyrevel vill skapa framtidens modehus med hjälp av digital innovation. Enligt bolaget själva vill man med teknikens hjälp förbättra distribution, hitta nya sätt att skapa kollektioner och skapa intelligenta och uppkopplade plagg.

Läs mer: Mode: Taggat och delbart

Bolaget grundades 2012 av Gustav Springfeldt tillsammans med modebloggaren Kenza Zouiten och syskonen Aleks Subosic och Dejan Subosic, som tidigare byggt upp annonsnätverket Tailsweep (NTL).

Sommaren 2015 fick bolaget stora rubriker då man tog in 20 Mkr i finansiering från modejätten H&M (NTL). I oktober i år tog man in ytterligare 5 Mkr i form av ett konvertibellån från modejätten. 

Nu är det dags igen. I slutet av november fyllde Ivyrevel på kassan i form av ytterligare ett konvertibellån på knappt 5 Mkr som har ställs ut till H&M. Det framgår av handlingar registrerade hos Bolagsverket.

H&M-vd:n Karl-Johan Persson (NTL) är en aktiv investerare i den svenska startupsektorn. Di Digital kunde nyligen visa att hans innehav i techbolag som Pricerunner, Mathem, Kivra, Fyndiq, Fidesmo och Design Online uppgår till cirka 700 Mkr.

Di Digital har sökt Ivyrevels grundare för mer information.

Läs mer: Här är H&M-chefens dolda techimperium

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer