Annons

Nya miljoner och ny vd till Kleerup-backad startup

Musikbolaget Elias nya vd: Staffan Dahl. Foto: Annika Falkuggla
Musikbolaget Elias nya vd: Staffan Dahl. Foto: Annika Falkuggla
Det svenska musikbolaget Elias vill utrota tjatiga musikslingor i spel. Nu tar de in nya pengar, utser en ny vd och berättar att deras motor kommer att stå för musiken i Josef Fares hett emotsedda spel.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

"Elias är ett bolag som har suttit i källaren och byggt länge, men inte riktigt visat upp sig. Det här är ett bra tillfälle att ta bolaget ut i världen", säger Staffan Dahl, som är nybliven vd på musikteknikbolaget Elias (NTL), till Di Digital.

Tidigare vd:n och tillika medgrundaren Kristofer Eng blir istället produktchef på bolaget som bygger en musikmotor som anpassar musiken efter vad som händer i datorspel och gör övergångarna smidiga.

Läs mer: Doldisbolaget Elias kliver fram – har Kleerup som investerare

Staffan Dahl har 20 års erfarenhet från marknadsföring och försäljning inom spel och media. Han har bland annat jobbat på Boxer och Comhem och på ett svenskt bolag som utvecklade och sålde mjukvara och plattformar för kasinooperatörer. De senaste åren har han drivit sportstartupen Sportway, som nyligen bytte ägare.

I anslutning till vd-bytet tar bolaget in 4 miljoner kronor från de befintliga investerarna, till vilka räknas bland annat musikern Andreas Kleerup och riskkapitalbolaget Wellstreet. 

De nya pengarna ska användas till att vidareutveckla plattformen. Och för att sälja på nya sätt.

I dag är bolaget Elias inte riktigt anpassat för att nå ut till små utvecklare, berättar Staffan Dahl.

Men med hjälp av den nya investeringen ska Elias ta fram en nedskalad produkt.

"Tänk dig att en indieutvecklare sitter i Japan och gör ett spel. Då ska den personen kunna gå in på vår sajt, ta fram kortet och ladda ned mjukvaran. Idag är systemet anpassat bara för stora studios men det ska vi ändra på."

Nyligen ingick Elias ett partnerskap med den finska spelstudion Rovio Entertainment.

Det är en fjäder i hatten för oss att finnas i ett storskaligt spel som det här.

Nu går bolaget även ut med att deras motor ska användas i regissören och spelutvecklaren Josef Faress spelstudios Hazelight kommande spel "A Way Out",  som nyligen lovordades på spelmässan E3 i Los Angeles.

"Det är en fjäder i hatten för oss att finnas i ett storskaligt spel som det här. Vi får ett väldigt bra spel som referenskund och kan visa konkret hur Elias fungerar", säger Staffan Dahl.

Läs även: Var världsledande på spel för blinda – nu fixar han spelen för seende

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer