Annons

Nya rekordsiffror för nätapoteket

Apoteas vd Pär
Apoteas vd Pär Foto: Joey Abrait
Tillväxten håller i sig för e-handelsprofilen Pär Svärdson och hans nätapotek Apotea. Bolaget har växt sina intäkter med 36 procent under de första sex månaderna i år.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sveriges största nätapotek Apotea visar nya rekordsiffror. Under första halvåret 2019 redovisar bolaget en försäljning på totalt 1,3 miljarder kronor.

Det innebär en ökning med 36 procent jämfört med samma period i fjol, då Apotea omsatte 940 miljoner kronor kronor. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Sammantaget skickades 4 miljoner paket ut under första halvåret. För att klara av den ökade försäljningen har investeringar gjorts i nya automatiserade lösningar. Dessa håller nu på att installeras vid Apoteas stora lager i Morgongåva.

Apotea redovisar inte hur lönsamheten hittills sett ut under 2019. I fjol gjorde bolaget däremot en helårsvinst på 24 Mkr på en omsättning om 2 miljarder kronor.

Storägare i Apotea är bland annat investmentbolaget Creades, samt grundaren och vd:n Pär Svärdson. I mars 2019 värderades e-handelsjätten till nära 4 miljarder kronor.

Läs mer: Apoteas vd: ”Jag tror inte fri frakt är en miljöbov” 

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer