Annons

Nya siffror från Airbnb: Hyr stugor här – innan de tar slut

Tylösand, strax utanför Halmstad. Hit vill flest svenskar åka på sin hemester, enligt Airbnb.
Tylösand, strax utanför Halmstad. Hit vill flest svenskar åka på sin hemester, enligt Airbnb.
Inrikesresandet har ökat explosionsartat visar ny statistik från boendeförmedlaren Airbnb. Den 31 maj i år var antalet ”hemesterbokningar” 70 procent högre än samma dag förra året. Halmstad toppar listan över eftersökta boenden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Airbnb har tuffa tider precis som resten av resebranschen. Men den globala jätten för andrahandsuthyrning startar nu en världsomspännande kampanj för att kunder ska upptäcka sina närområden.

Svenskarna verkar redan ha gjort det, visar siffror från bolaget.

Under april och maj i år var en av fyra bokningarna för platser inom åtta mil från hemmet. Det kan jämföras med en av 20 bokningar innan pandemin.

Sedan slutet av maj står resor mellan åtta och 48 mil för 60 procent av alla boenden som bokas (Sverige är 157 mil långt, från norr till söder).

Läs mer: Hemester-trend bakom Blockets rekordsiffra – här är listan över vad som säljer bäst

Men drömmen om ett varmt dopp finns kvar – ”pool” är nämligen högt rankat bland de mest eftersökta bekvämligheterna.

Sett till den totala andelen av boendebokningar har inrikesresor mer än fördubblats sedan pandemins utbrott.

Svenskarna verkar också ha bråttom, slår Airbnb fast. Över hälften av bokningarna som görs just nu är för resor inom en till 30 dagar. Men många vill också ha flexibilitet, eller har svårt att lita på att Anders Tegnell inte kommer dra i handbromsen om virusutvecklingen går åt fel håll. Varannan bokning är nämligen hos värdar som har generösa avbokningsregler.

Och så kanske det mest intressanta för alla som just nu planerar sin hemester; Var blir det trångt i sommar?

Enligt Airbnb är svenskarna mest intresserade av boenden i Halmstad, Kristianstad och Gotland, i den ordningen. Mindre överraskande är kanske att sökningarna för resor med minst ett barn ökat med 50 procent de senaste två veckorna – det är trots allt sommar.

Läs mer: Ny svensk tjänst visar: Hit kan du (inte) börja resa igen

Läs mer: Hon börjar med Airbnb för camping: ”Många semestrar hemma i sommar”

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer