Annons

Nye Spotifychefen talar ut om fejkade streams

Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz och reportrar Johannes Karlsson, Henrik Ek och Jonas Leijonhufvud.
Di Digitals nyhetschef Ida Hansson Brusewitz och reportrar Johannes Karlsson, Henrik Ek och Jonas Leijonhufvud. Foto: Di.
Spotifys nye finanschef talar i Digitalpodden ut om problemet med fejkade lyssningar – och kommenterar bolagets kvartalsrapport. Dessutom diskuterar vi framtiden för Klarna och Truecaller, två av Sveriges börsaktuella techbolag i miljardklassen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Klarna plockar in ännu mer kapital – och gasar sin internationella expansion. Men i Sverige flög nyheten om den nya jätteaffären under radarn. Vad har betal- och kreditbolaget för planer efter etableringen i Australien och Nya Zeeland?

Di Digitals Ida Hansson Brusewitz och Johannes Karlsson går också igenom utvecklingen för kommunikationsappen Truecaller, som med sina 200 miljoner användare i månaden är Sveriges största konsumentbolag inom techsektorn – näst efter Spotify.

Nämnda Spotify rapporterade på onsdagen siffrorna för det fjärde och sista kvartalet 2019. Användartillväxten utklassade förväntningarna, men efter en högre rörelseförlust än väntat fick rapporten ett beskt mottagande på Wall Street. 

Di Digitals Jonas Leijonhufvud har intervjuat Spotifys nya finanschef Paul Vogel. Han tar bladet från munnen vad gäller fenomenet ”fejkade” och ”manipulerade” lyssningar på plattformen.

Dessutom introducerar vi vår nya kollega Henrik Ek, som berättar varför han tycker att tekniksektorn är den mest spännande delen av näringslivet.

Lyssna på veckans podd här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer