Annons

Nytt börsfall för techbolagen

Nedgången på de amerikanska börserna nådde på torsdagen nya lägstanivåer och drog med sig flera techaktier i fallet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

USA-börsen fortsatte nedåt under torsdagen och återigen tappade flera av techbolagen i värde. Det från att ha återhämtat sig något under börsdagen.

Av de så kallade FAANG-aktierna – Facebook, Apple, Amazon, Netflix och Google – sjönk till exempel Netflix med 1,5 procent och Amazon med drygt 2 procent.

Medan Facebook gick mot strömmen och ökade med 1,3 procent.

Raset var dock inte lika stort som under onsdagens handel, då det handlade om 4 till 6 procents tapp för techbolagen. Ett värde motsvarande hela 172 miljarder dollar, motsvarande runt 1,5 biljoner kronor, för FAANG.

Läs mer: Techbolagen hårt drabbade när börsen rasar 

Betalbolaget Square fick sig dock återigen en rejäl törn och gick ner med nära 11 procent på NYSE-börsen. Det i kölvattnet av att bolagets finanschef Sarah Friar lämnar sitt jobb för att bli vd på Nextdoor, ett socialt nätverk för lokala bostadsområden.

Sociala medier-aktören Snap tappade 3 procent i torsdagens handel och dubbelt så mycket dagen innan. Bolaget kämpar med sina lönsamhetsmål och aktien handlas nu till rekordlågt pris.

Läs också: Analytiker målar upp mörk bild för Snap

Det högsta ränteläget i USA sedan 2011 fortsätter att göra sig påmint och enligt analytiker finns det också en oro kring kommande rapporter för det senaste kvartalet.

”Det är ganska naturligt att bolagen med de högsta värderingarna får ta den hårdaste smällen”, kommenterade Johanna Kull på Avanza till Di Digital i torsdags, om fallet för techbolagen.

Även techaktierna i Sverige drabbades och exempelvis Storytel slutade på drygt 2,7 procent ner efter onsdagens handel på Stockholmsbörsen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer