Annons

Nytt kapital tar IT-verktyg till Danmark 

Infrasight Labs vd och medgrundare Magnus Andersson.
Infrasight Labs vd och medgrundare Magnus Andersson. Foto: Fredrik Norrlid
Mjukvarubolaget Infrasight Labs tar in 3 Mkr och expanderar internationellt. Bland investerarna finns Alfa Lavals tidigare vd.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Infrasight Labs utvecklar ett verktyg för att kunna överblicka och proaktivt analysera stora IT-system. Verktyget kartlägger och visualiserar infrastrukturen och ger användaren en möjlighet att dels överblicka hela sin IT-infrastruktur och dels se hur en IT-miljö förändrar sig över tid.

Bland kunderna finns Stora Enso, Cygate och Deloitte.

"Våra styrkor är att vi ger en bra IT-dokumentation och att vi kan förutsäga vilka potentiella problem som finns i ett it-system långt innan de leder till problem”, säger Magnus Andersson, vd och en av företagets grundare.

Läs mer: Så får vi riskkapitalet att hitta till Skåne

Genom att kartlägga potentiella felkällor kan verktyget, som hämtar information från en mängd olika komponenter av infrastrukturen, larma innan fel uppstår.

”När en röd lampa lyser på IT-avdelningen så är det något som inte fungerar. Då har felet redan uppstått och det kostar uteblivna intäkter och pengar att åtgärda felet. Det kan vår mjukvara förhindra”, säger Magnus Andersson.

Nu tar bolaget in 3 Mkr från de befintliga ägarna för att satsa internationellt. Första steget blir att starta ett dotterbolag i Danmark för att aktivt sälja produkten på den danska marknaden, samt att stärka närvaron på den svenska marknaden. Bland investerarna finns Anders Berglund, Nicholas Jacobsson och Sigge Haraldsson, tidigare vd för Alfa Laval.

Läs mer: Dansk startup vill sälja gammal mat till Malmöbor

”Förutom den fysiska närheten så ligger Danmark långt fram när det gäller IT och det finns många stora bolag etablerade där", säger Magnus Andersson.

Magnus Andersson räknar med att Infrasight Labs under 2016 ska dubbla omsättningen, från förra årets 3,2 Mkr.

Förra året utsågs Infrasight Labs till ett av Sveriges 33 hetaste teknikbolag när de kom med på Ny Tekniks och Affärsvärldens 33-lista.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies