Annons

Nytt miljardrekord för ICO:s

Ether är en av kryptovalutorna som accepteras i initial coin offerings.
Ether är en av kryptovalutorna som accepteras i initial coin offerings.
Investeringar i så kallade initial coin offerings har nått en ny milstolpe. Bara i september investerades 6,9 miljarder i de riskfyllda projekten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Vid Initial coin offerings, ICO:s, kan kryptovalutor som bitcoin eller ether accepteras i utbyte mot en äganderätt i form av en valuta knuten till ett specifikt projekt eller företag. Det kan också ge en värdecheck på någon tjänst eller i vissa fall inte ha något synligt värde i sig.  

Trenden för företag att skapa projekt som ska betalas med hjälp av ICO:s har exploderat de senaste månaderna. För en månad sedan hade summan investerats i ICO:s hittills i år överstigit 2 miljarder dollar, motsvarande drygt 16 miljarder kronor. 

Nu har den summan stigit med ytterligare 1 miljard dollar, rapporterar Bloomberg. Datan är tagen från Coinschedule.com som även visar att september var en av de  aktivaste investeringsmånaderna hittills när det kommer till ICO:s. 

Trots varningarna för den här typen av startup-projekt, som beskrivs som ”mycket hög risk”, har de dragit in 850 miljoner dollar, motsvarande 6,9 miljarder kronor, i september.

Däremot tros investeringarna minska i oktober på grund av förändringar när det gäller handeln av kryptovalutor i Kina. 

Läs även: Bitcoinbörser i Kina stänger ned efter striktare regler 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies