Annons

Nystartade Geek Girl Founders vill stötta kvinnliga startupgrundare

Från vänster: Linda Kiby Zetterman, Caroline Dahl, Anna Leinder och Lisa Evertsson Norrevik, en del av nätverket.
Från vänster: Linda Kiby Zetterman, Caroline Dahl, Anna Leinder och Lisa Evertsson Norrevik, en del av nätverket.
Geek Girl Founders är ett helt nystartat nätverk av entreprenörer som vill inspirera kvinnor inom IT-branschen att våga starta företag.   
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Nyligen gick ett antal medlemmar från den ideella föreningen Geek Girl Meetup ihop och startade nätverket och bloggen Geek Girl Founders. Tanken är att stötta kvinnor som arbetar inom techindustrin.  

"På Geek Girl Founders blogg berättar vi hur det är att driva företag inom IT-branschen. Vi vill bolla idéer och hoppas på att uppmuntra andra kvinnor att våga ta språnget och starta eget", säger Linda Kiby Zetterman som är en av nätverkets medgrundare. 

Läs mer: Kvinnor inom spel växer så det knakar

Linda Kiby Zetterman ligger bakom spelbolaget Warpzone Studios som grundades i fjol. Innan hade hon arbetat på både Avalanche Studios och Paradox. 

"Det finns absolut ett behov av nätverk som Geek Girl Meetup. Om man är på en IT-konferens är det inte precis kö till damernas." 

"Men när jag började arbeta inom spelindustrin var det ungefär 12 procent kvinnor. I den senaste statistiken som jag har tagit del av, var det 18 procent. Så utvecklingen är på väg åt rätt håll, men det går långsamt."  

Vilken respons har Geek Girl Founders fått?  

"Vi har fått mycket och positiv respons, trots att vi bara har funnits i tre veckor. Vi har en första träff, en afterwork nu i veckan. Jag har jobbat med spel i 13 år och känner ungefär fem kvinnor som arbetar med något liknade som jag. Det här känns otroligt roligt." 

Hur ser ni på framtiden?  

"Jag hoppas att vi får fler skribenter från olika delar av IT-branschen och att vi kan arrangera event där vi får möjlighet att diskutera problem och idéer med varandra. Vi har inte satt upp några riktiga ramar för vilka som kan vara med eller inte. Det viktiga är att bygga nätverk, och inte murar."  

Läs mer: Hela listan – de kan bli miljardärer på tech

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies