Annons

Ökad förlust för svenska el-trehjulingen

Elfordonstillverkaren Clean Motion har bland andra Skype-grundaren Niklas Zennström som tidig investerare. Men det går trögt för bolaget.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Clean Motion, vars aktie handlas på First North, hade under det tredje kvartalet en omsättning på 0,8 miljoner kronor, jämfört med 1,0 miljoner året innan. Även förlusten ökar till -1,6 miljoner kronor jämfört med -0,9 föregående år.

Det framgår av bolagets delårsrapport som presenterades på tisdagskvällen.

Clean Motion tillverkar det trehjuliga elfordonet Zbee, som bland annat används av det svenska taxiföretaget Bzzt. För närvarande har Bzzt närmare 50 Zbee i Stockholm och planerar för ytterligare 150 fordon nästa år. I Tyskland har Deutsche Bahn inlett ett försök med fordonet för att skjutsa passagerare.

Läs mer: Eltaxin Bzzt fyller på kassan

Den största marknad Clean Motion riktat is sig mot är dock Indien, men där går det trögt.

"Det är svårt att uppskatta tidsåtgång för att bygga samarbete i Asien. Vad gäller förhandlingar med vår industriella part så måste jag återigen meddela att det tar längre tid än beräknat. Dock har förhandlingar fortskridit positivt. Vi inväntar fortfarande motparts styrelsebeslut samt myndigheters godkännande innan slutgiltigt avtal kan undertecknas", uppger vd Göran Folkesson i delårsrapporten.

Läs mer: Zennströms trehjuling ska köra taxi med Bzzt

"Bedömningen är dock att vi kommer att kunna genomföra en riktad emission innan årets slut i enlighet med den expansions- och finansieringsplan som presenterades i september", tillägger han.

"Våra huvudägare (inkluderat undertecknad) är mycket positiva och har åtagit sig att utöka bryggfinansieringen till totalt 6 miljoner kronor om behov uppstår för att föra affären i hamn", heter det vidare.

Direkt/Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies