Annons

Ordföranden hoppar av bolåneutmanaren

Elisabeth Thand Ringqvist och Alexander Widegren.
Elisabeth Thand Ringqvist och Alexander Widegren. Foto: Press.
Utmanaren Enkla utlovade i fjol marknadens lägsta bolåneränta. Mer än ett år senare har utlåningen inte kommit igång. Nu väljer styrelseordföranden Elisabeth Thand Ringqvist att hoppa av sitt uppdrag, skriver Breakit.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I mars 2018 utmanade Enkla storbankerna med ett löfte om bolån till en rekordlåg ränta på 0,95 procent, bundet på tre år. Kunderna strömmade till. Enligt vd:n Alexander Widegren har bolaget tagit emot intresseanmälningar från mer än 50 000 kunder.

Men drygt ett år senare har ingen tjänst lanserats.

Di Digital har tidigare rapporterat att Enkla haft problem att säkra en långsiktig finansiering. Planen var att först ta in 1 miljard kronor på den internationella marknaden för bostadsobligationer – och hela 100 miljarder inom 18 månader.

”Vi har fått backa bandet och gå tillbaka till ritbordet. Men vi jobbar stenhårt”, sa Alexander Widegren nyligen till Di Digital.

Nu kommer nästa bakslag för bolåneutmanaren. Ordföranden Elisabeth Thand Ringqvist lämnar styrelsen i Enklas moderbolag Simplex, rapporterar Breakit

Även Pär Roosvall väljer att avgå från sin post från sin post som suppleant i Simplex. De bägge representerade storägaren NFT Ventures.

Alexander Widegren vill inte kommentera avhoppen, skriver nyhetssajten. Han tar nu själv över rollen som styrelseordförande, vid sidan om sitt uppdrag som vd. 

”Vi jobbar på för fullt och har väldigt mycket att göra och jag tror att vi kommer komma ut med något riktigt bra till hösten”, säger han till Breakit.

Näringslivsprofilen Elisabeth Thand Ringqvist har tidigare varit vd för Företagarna och styrelseordförande för Svenska Riskkapitalföreningen.

Fotnot: NFT Ventures har bland annat tagit in pengar från mediekoncernen Bonnier, som även äger Dagens industri.

Läs mer: Ett år utan lansering för bolåneutmanaren: ”Enklas plan står fast” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer