Annons

Oriflame-sonen går in som delägare i spar-appen Savr

Savr-grundarna Hannes Arthursson (tv) och Daniel Aarenstrup (th).
Savr-grundarna Hannes Arthursson (tv) och Daniel Aarenstrup (th). Foto: Oscar Jettman
Savr skapar Sveriges enklaste tjänst för sparande. Med hjälp av nytt kapital från bland andra Bookatable-grundarna och Oriflame-familjen ska fintechbolaget ta nästa steg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fintechbolaget Savr vill göra så att den mest ointresserade kan spara på ett så enkelt sätt som möjligt. För att få till ett sparande krävs att kunden skriver i personnummer, hur mycket hen vill spara och sedan skriver under med Bank-ID. 

Idén fick grundarna och serieentreprenörerna Daniel Aarenstrup, 31, och Hannes Arthursson, 28, från träning. Daniel Aarenstrup har sedan tidigare startat och drivit Virtual Trainer (NTL), en app som skulle få fler att ta steget till att börja träna.

”Det finns likheter mellan träning och sparande faktiskt. Det är lika tråkigt och svårt att komma igång. Så jag tog med mig träningsvinkeln, att få folk över tröskeln, till Savr”, säger Daniel Aarenstrup, som också är vd på bolaget.

Läs mer: Sveriges 40 hetaste serieentreprenörer under 40 

Virtual Trainer såldes till nya ägare 2016, vilket gjorde det möjligt för Daniel Aarenstrup och Hannes Arthursson att starta Savr. Bolaget lanserade spartjänsten i mars i år och har hittills fått in 500 kunder som använder tjänsten, nu ska man skala upp för att nå målet på 10 000 till mars 2019.

Därför har Savr dragit in 7 miljoner i en ny runda där bland andra Sebastian af Jochnick, son till Robert av Jochnick som är en av grundarna till det börsnoterade kosmetikabolaget Oriflame, deltog. Dessutom gick befintliga ägare in med delar av det nya kapitalet, däribland Johan Siwers, Niklas Eklund och Christopher Persson (de två sistnämnda grundade bokningstjänsten Bookatable). 

Läs mer: Michelin betalar en miljard för svenskgrundad restaurangtjänst 

Pengarna ska gå till marknadsföring och tillväxt.

”Just nu vill vi visa ett 'proof of concept' och att det går att skala”, säger Daniel Aarenstrup. 

Tanken är att man ska fånga en relativt ung målgrupp som är helt ointresserade av att spara, men som genom en mycket enkel process kan lockas till det.

”Det som fick oss att börja bygga bolaget var att det finns en stor målgrupp som har väldigt lågt intresse för börs och fonder. De är fortfarande strandade med två alternativ: antingen en bankrådgivare eller nätmäklartjänster som egentligen är byggda för traders”, säger han.

Savrs fond är en bred historia med medelrisk som kan slå om mellan räntor och aktier om det skulle krävas. Den förvaltas av Cliens kapitalförvaltning och innehåller redan prioriteringar som miljö och hållbarhet. Savr ska tjäna pengar på att få en del av förvaltningsavgiften. 

”Vi såg en möjlighet att bygga en spartjänst som är konsumentfokuserad utifrån vanliga människors behov. Vår tes är att testa att göra en funktion som är så friktionsfri som möjligt”, säger Daniel Aarenstrup.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer