Annons

Oväntat produktionsstopp för Tesla

Teslas vd och grundare Elon Musk tillsammans med den nya Model 3.
Teslas vd och grundare Elon Musk tillsammans med den nya Model 3.
Tesla har tillfälligt stoppat produktionen av den haussade Model 3. Det blir ett hack i kurvan för USA:s just nu mest sålda elbil. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Elbilstillverkaren Tesla har för stunden stoppat produktionen av den haussade Model 3. Enligt sajten Buzzfeed kom stoppet oväntat och ska pågå i 4 till 5 dagar.

Det tillfälliga stoppet har bekräftats av Tesla. Det är i så fall i linje med en tidigare paus, i februari, som gjordes för att finjustera det extremt datoriserade löpande bandet. Målet är att åtgärda problem med flaskhalsar i fabriken och förbättra dess automatisering.

Sedan dess har Tesla inte riktigt uppnått första kvartalets produktionsmål, 2 500 bilar i veckan. Bolaget har dock sagt att målet för halvårsskiftet står fast: att producera 5 000 Model 3 i veckan.

Men till och med den teknikgalne vd:n Elon Musk har tvingats erkänna att "överdriven automatisering var ett misstag" i bilproduktionen.

Läs mer: Elon Musk erkänner robotmisstag 

"Människor är underskattade", skrev han på Twitter i förra veckan.

Teslas börsvärde har svajat betänkligt under vintern, bland annat på grund av problemen med Model 3. Men efter beskedet om veckans paus, som kom efter New York-börsens stängning på måndagen, syntes ingen effekt i efterhandeln, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Läs mer: Elon Musk: Då är Tesla lönsamt 

Model 3 är Teslas folkbil, och just nu den bäst säljande elbilen i USA, med över 8 000 levererade exemplar under första kvartalet, enligt branschsajten Inside EVs. Men produktionen måste fortsätta öka kraftigt för att intäkterna ska växa till Musks mål om plussiffror i räkenskaperna senare i år.

 (TT/ Finwire/ Di Digital)

Läs mer: Teslas lugnande besked: Behöver ingen nyemission 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies