Annons

Pacemaker tar in kapital – vill skapa musikmixar till Spotify

Jonas Norberg är vd på Pacemaker.
Jonas Norberg är vd på Pacemaker. Foto: Press
Med Pacemakers dj-app kan vem som helst mixa musik. Med nytt kapital från två brittiska näringslivsprofiler vill bolag bli teknikleverantör till tjänster som Spotify och Apple Music.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Pacemaker är ett av de mer kända startupbolagen inom den svenska musiktechscenen. Med bolagets dj-app kan användaren enkelt mixa ihop låtar till ett sammanhängande flöde.

Hittills har Pacemaker tjänat pengar på att användarna köper extrafunktioner inuti appen. Framöver vill dock Pacemaker bli teknikleverantör till streamingtjänster som Spotify och Apple Music.

”Vi ser ett intresse för den här tekniken hos musiktjänster, men också hos träningstjänster och tillverkare av smarta högtalare. Egentligen i alla sammanhang där man behöver mixad musik snarare än en spellista”, säger vd:n Jonas Norberg.

”Vårt verktyg kan redan i dag ta en existerande spellista och göra om den till en mix av professionell kvalitet”, säger Jonas Norberg.

Pacemaker omsatte i fjol drygt 5 miljoner kronor. Samtidigt steg minusresultatet från 7 Mkr till 11 Mkr, jämfört med 2015.

Läs mer: Miljoner till svensk dj-app – musikprofiler investerar i Pacemaker

De senaste åren har Pacemaker fyllt på sin kassa med 1 miljon dollar, eller drygt 8 miljoner kronor, vid tre olika tillfällen. Nu tar Stockholmsbolaget in 4 miljoner kronor från två brittiska näringslivsprofiler.

Investerarna är Sir Charles Dunstone, grundare till butikskedjan Carphone Warehouse, och fastighetsmiljonären Anton Bilton.

”Med Charles och Anton får vi med oss två kapitalstarka ägare som förstår de problem vi försöker lösa”, säger Jonas Norberg, Pacemakers vd.

”Charles såg det stora värdet och utmaningen att kunna föra mixar till musikstreaming och ansåg att vi hade rätt teknik och team och ville hjälpa till.”

Läs mer: Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare: Jacob Key 

Traditionellt sett har sådana kommersiella streamingtjänster inte innehållit dj-set eftersom det varit svårt att bestämma vilka musiker och låtskrivare som ska ersättas för vilka delar av mixen.

Tidigare i år förvärvade Spotify musiktjänsten Sonalytic, vars teknik spårar de ursprungliga upphovsrättshavarna i till exempel dj-mixar eller låtar som omarbetats på olika sätt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer