Annons
Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Panasonic vill utöka samarbetet med Tesla

Panasonic vill utöka samarbetet som rör Teslas Model 3.
Panasonic vill utöka samarbetet som rör Teslas Model 3. Foto: TT/Justin Prichard
Techjätten Panasonic vill ha ett utökat samarbete med Tesla när det gäller självkörande bilar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Panasonics fokusförskjutning mot bilindustrin har gjort att bolaget önskar kunna expandera sitt befintliga samarbete med Tesla, skriver Reuters.

För närvarande avser partnerskapet med den amerikanska elbilstillverkaren exklusiv framställning av batterier till nya Model 3. 

Läs även: Tesla missar leveransmålet 

Men i en intervju med nyhetsbyrån kunde Panasonics vd Kazuhiro Tsuga avslöja att man hyser ett starkt intresse för Teslas självkörande teknik.

”Vi hoppas kunna expandera vårt samarbete genom att tillsammans utveckla enheter för det, så som sensorer”, säger Kazuhiro Tsuga till Reuters.

Han nämnde bolagets fotokonduktiva bildsensorer av typen CMOS som en potentiell kandidat. Dessa ska enligt uppgift klara av att snabbt känna igen rörliga objekt utan förvrängning. Panasonics målsättning är att tillämpa tekniken till fordonsindustrin i områden som omfattar bilrutor och navigationssystem.

Vid sidan av bilarna har Panasonic också ett samarbete med Tesla inom solenergi. Planen är att Tesla ska använda sig av solceller från Panasonic i det soltak som presenterats under hösten 2016.

Läs även: Panasonic och Tesla börjar producera solceller 

Finwire/ Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post