Annons

Pandemin gör miljardärerna ännu rikare – teknik-vd:ar tjänade mest

Amazons vd Jeff Bezos och Facebooks vd Mark Zuckerberg är de som har lagt till störst värden till sina förmögenheter under pandemin.
Amazons vd Jeff Bezos och Facebooks vd Mark Zuckerberg är de som har lagt till störst värden till sina förmögenheter under pandemin.
Amerikanska miljardärer har ökat sina förmögenheter med över 4 000 miljarder under coronakrisen, enligt en rapport baserat på data från Forbes. Amazons och Facebooks vd:ar toppar listan.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Från i mitten av mars till i mitten av maj ökade USA:s drygt 600 olika miljardärer sin förmögenhet med 434 miljarder dollar, motsvarande cirka 4 190 miljarder kronor. 

Två teknik-vd:ar toppar listan. Det handlar om Amazons grundare och vd Jeff Bezos som har lagt till 34,6 miljarder dollar till sin förmögenhet, samt Mark Zuckerberg som tjänat ytterligare 25 miljarder dollar.

Teslas vd Elon Musk återfinns också högt upp på listan med en växande rikedom på 11,8 miljarder dollar.

Siffrorna är sammanställda av Americans for Tax Fairness and the Institute for Policy Studies’ Program for Inequality – en sammanslutning av 420 olika statliga och nationella organisationer i USA. 

Underlaget kommer från Forbes miljardärdatabas och ökningen gäller för 18 mars till 19 maj. 

Under samma period förlorade över 38 miljoner amerikaner sina jobb, skriver Americans for Tax Fairness.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer