Annons

Paradox höjer resultatet och skaffar nytt kontor

Paradox vd Ebba Ljungerud.
Paradox vd Ebba Ljungerud. Foto: Jesper Frisk
Spelutvecklaren Paradox höjde både resultatet och omsättningen i det tredje kvartalet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spelutvecklaren Paradox höjde både resultatet och omsättningen i det tredje kvartalet. Rörelseresultatet om 68,3 Mkr var upp 29 procent i årstakt medan omsättningen ökade med en fjärdedel till 225 Mkr.

Resultatet efter skatt uppgick till 52,9 Mkr och resultatet per aktie till 0,5 kr, upp från 0,38 kr under motsvarande period förra året.

Det är den första kvartalsrapporten med Ebba Ljungerud på vd-posten sedan företrädaren Fredrik Wester blev arbetande styrelseordförande i augusti i år, något som meddelades redan i februari. I vd-kommentaren skriver hon att Paradox under det gångna kvartalet satt ett nytt rekord vad gäller investeringarna i spelutvecklingen.

"Det här kvartalet har dessutom inneburit ett rekord för oss som verkligen visar på vår fortsatta tillväxt: vi har för första gången passerat 1 miljard kronor i intäkter över en rullande tolvmånadersperiod", skriver Ebba Ljungerud.

Paradox har även tecknat ett hyresavtal för ett nytt kontor på Södermalm i Stockholm, enligt ett pressmeddelande. Hyresvärd är AMF Fastigheter och lokalen är 8 000 kvadratmeter stor.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer