Annons

Paradox öppnar ny mobilspel-studio i Malmö

Kim Nordström är ansvarig för mobilsatsningen på Paradox Interactive.
Kim Nordström är ansvarig för mobilsatsningen på Paradox Interactive. Foto: Amanda Lindström.
Börsnoterade Paradox Interactive öppnar sin nya planerade studio för mobilspelsutveckling i Malmö. Den nya studion kommer att drivas av spelveteranen Kim Nordström.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital har tidigare rapporterat om Paradox Interactives nya spelsatsning för strategispel för mobilen. Nu står det klart att bolaget öppnar sin nya studio i Malmö, vilket också är staden där Kim Nordström bor. 

”Paradox är engagerat i att utforska ett nytt territorium inom mobilspelutveckling, och jag är ivrig att leda det arbetet", säger Kim Nordström, ansvarig för mobilsatsningen på Paradox Interactive, i ett pressmeddelande.

Spel i mobilen har traditionellt varit rätt enkla och vänt sig brett till allmänheten, så kallade ”casual-spel”. Exempel på sådana är bland andra Kings Candy Crush Saga, Nintendos Pokémon Go och Supercells Clash Royale. 

Läs även: Han ska ta Paradox ”hardcore”-spel till mobile 

Men det är inte dessa spel Paradox inspireras av när de nu skapar mobilspel. Man vill skapa en helt ny nisch.

”Vi kommer att bygga spel med mycket djup och komplexitet. Det finns ett större och större sug för sådana spel på mobilen även om marknaden ännu är rätt outvecklad”, sa Kim Nordström i en intervju med Di Digital tidigare i våras.

Läs även: Miljardärens önskemål: En krona i årslön 

Under 2016 omsatte mobilspelsmarknaden 375 miljarder kronor, vilket är mer än en tredjedel av vad hela spelmarknaden är värd. Dessa miljarder vill nu Paradox ha en del av.

”Vi valde Malmö eftersom det har ett så pulserande utvecklingssamhälle, och vi vet att det finns gott om talang att hitta här, säger Susana Meza Graham, operativ chef på Paradox Interactive, i ett pressmeddelande.

”Under de kommande månaderna ser vi till att lägga till flera nya medlemmar till laget, både i Malmö och i Stockholm.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer