Annons

Paradox planerar att släppa mobilspel under 2018

Fredrik Wester, vd för Paradox.
Fredrik Wester, vd för Paradox. Foto: Jack Mikrut
Spelutvecklaren Paradox redovisade ett resultat efter skatt på 69 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017. Av rapporten framgår det även att bolaget planerar att släppa ett mobilspel under 2018. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tisdagen blev nyhetsintensiv morgon för Paradox. Samtidigt som det stod klart att Ebba Ljungerud blir ny vd för bolaget medan Fredrik Wester blir arbetande styrelseordförande för Paradox redovisade bolaget även sina senaste kvartalssiffror. 

Nettoomsättningen landade på 222,4 Mkr under det fjärde kvartalet 2017 vilket var ett lyft på 12 procent jämfört med samma period 2016. Resultatet efter skatt uppgick till 68,8 Mkr vilket kan jämföras med 68,1 Mkr under samma kvartal året före. 

Läs mer: Tronskifte på speljätten Paradox 

Av rapporten framgår det även att Paradox planerar att släppa det första mobilspelet från bolagets interna mobilsatsning under 2018. 

”Satsningen handlar om att göra om spel som är mer hardcore till den mobila plattformen. I framtiden är vår ambition att även släppa mobilspel som vårt interna mobilteam har skapat. Dessa mobilspel ska också förläggas av oss och vara baserade på våra varumärken”, skriver Fredrik Wester i rapporten. 

Paradox har i skrivande stund två bekräftade större spelsläpp under 2018. Det rör sig om sci-fi-spelet Surviving Mars samt Battletech. 

Paradox styrelse föreslår även en utdeling på 1 krona per aktie. 

Aktien backar med omkring 3 procent i tisdagens inledande handel. Följ kursutvecklingen här. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies