Annons

Paypal godkända att köpa Izettle

Jacob de Geer, vd och medgrundare av Izettle.
Jacob de Geer, vd och medgrundare av Izettle. Foto: Jesper Frisk
Grönt ljus för betaljätten Paypal och svenska kortläsaren Izettles miljardaffär. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den brittiska konkurrensmyndigheten meddelar idag att man ovillkorat godkänner betaljätten Paypals förvärv av svenska Izettle. Ett preliminärt godkännande utfärdades i slutet av april.

”Småföretag världen över har länge behövt nöja sig med affärslösningar som inte är anpassade efter deras behov och plånbok, samtidigt som de fajtas mot butiksjättarna. Tillsammans med Paypal kan vi jämna ut spelplanen för dem och jag ser fram emot att sätta igång”, säger Jacob de Geer, vd och medgrundare av Izettle i en kommentar.

Myndigheten har genomfört en särskild granskning av affären som är värd 2,2 miljarder dollar. Storbritannien är det enda land där affären granskat ur ett konkurrensrättsligt perspektiv. 

”Vi är glada för att köpet har blivit godkänt. Vi tror att det finns en enorm potential i att ge miljontals småföretag tillgång till prisvärda verktyg för att driva deras verksamheter och ser fram emot att jobba tillsammans med iZettle för att åstadkomma det”, säger Dan Schulman, vd för PayPal i ett pressmeddelande.

Läs mer: Betaljätten Paypal gör ny affär – investerar 100 miljoner i svenskarna

(Finwire / Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer