Annons

Paypal planerar att köpa kryptobolag

Foto: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Betaljätten Paypal började i veckan med betalningar i kryptovalutor. Nu sägs bolaget fokusera mer på området genom uppköp, enligt Bloomberg News. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det amerikanska fintechbolaget Paypal började i veckan med handel i kryptovalutor som Bitcoin. Beskedet fick bitcoinkursen att stiga på börsen till en nivå över 13.000 dollar för första gången sedan juli 2019. 

Läs mer: Studenten blev miljonär på bitcoin-hajpen: ”Är nu det är intressant”

Enligt nyhetssajten Bloomberg News vill Paypal utöka tjänsterna inom området genom uppköp. Enligt uppgifter till Bloomberg förs samtal med Bitgo, som är en plattform där kryptoinvesterare kan förvara sina tillgångar. Om affären faller igenom kommer Paypal titta på andra bolag, enligt Bloombergs källor.

Bitgo tog senast in investeringar på motsvarande 500 miljoner kronor till en värdering på cirka 1,5 miljarder kronor. 

Kryptobolaget grundades 2013 och har nyligen ansökt om en amerikansk banklicens. Affärsidén går ut på att skapa en slags virtuell plånbok för kryptovalutor som kräver flera signeringar för överföringar, men erbjuder även förvaring offline. 

Paypal köpte upp svenska betalbolaget Izettle för 19,2 miljarder kronor 2018.

Läs mer: Miljonregn över betaltopparna

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer