Annons

Pensionsappen Kollektiva fyller på kassan i tysthet

Pontus Kristiansson, vd på Kollektiva.
Pontus Kristiansson, vd på Kollektiva. Foto: Kollektiva
Kollektiva har tagit in ytterligare 28 miljoner kronor i kapital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

De senaste åren har det kommit fram en rad fintechbolag som sysslar med robotrådgivning och utmanar den traditionella finansbranschen.

Kollektiva (NTL) har riktat in sig på pensionssparande och tagit fram digitala tjänster för PPM-rådgivning. Bland annat ges användarna möjlighet att placera sitt pensionssparande på samma sätt som användare i samma generation som lyckats bäst med sitt PPM-sparande sedan starten.

I dagsläget har Kollektiva drygt 30 000 användare med ett gemensamt PPM-kapital på 6 miljarder kronor.

”Vi går i rätt riktning och ser bra användartillväxt”, säger Pontus Kristiansson, vars bolag tidigare har tagit in omkring 40 Mkr i riskkapital.

Bland annat har affärsängeln och Collectors ordförande Lena Apler (NTL) samt entreprenören och grundaren Dan Olofsson (NTL) investerat i bolaget. Även börsnoterade fastighetsbolaget Victoria Parks grundare Greg Dingizian (NTL) är delägare.

Läs mer: Fyra nya robotfirmor startar i Sverige 

Enligt handlingar som Di Digital tagit del av visar att Kollektiva i tysthet fyllt på kassan ytterligare med nästan 28 Mkr i en ny finansieringsrunda. Kollektivas vd Pontus Kristiansson bekräftar nyheten för Di Digital.

”Vi ska använda pengarna till produktutveckling och marknadsföring”, säger han och uppger att det är de befintliga ägarna som investerar.

Kollektivas intäkter är dock ännu blygsamma. Under 2016 omsatte Kollektiva under 1 Mkr.

”Det är enligt plan, vi befinner oss i en tillväxtfas”‚ säger Pontus Kristiansson.

Läs mer: Pensionsmyndigheten slår fond-appen Kollektiva på fingrarna

I höstas avslöjade Di Digital att Pensionsmyndigheten tvingar Kollektiva att sluta låta sina kunder byta fonder direkt i appen då Kollektiva ägnat sig åt ”ett otillåtet användande” av spararnas Bank-id.

”Det var naturligtvis ett bakslag, men vi ser fortsatt hög användartillväxt. Under 2017 ska vi lansera fler produkter och tjänster, men så mycket mer kan jag tyvärr inte avslöja i dagsläget.”

Läs mer: Bankrådgivarnas sista strid

Foto:

I årtionden har svenskarna gått till banken för att få råd om hur de ska placera sina sparpengar. Problemet är att människor inte är så bra på siffror. I alla fall inte jämfört med robotar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer