Annons

Pepins tar in 16 Mkr genom sin egen plattform

Ex-ministern Peter Norman, Pepins ordförande, med grundaren Anders Sjunnesson.
Ex-ministern Peter Norman, Pepins ordförande, med grundaren Anders Sjunnesson. Foto: Amanda Lindgren
Crowdfundingbolaget Pepins tar in 15,5 miljoner kronor i nytt kapital. Transaktionen, som utfördes genom bolagets egen plattform, övertecknades flera gånger om och värderar bolaget till 54 Mkr.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Pepins, med ex-ministern Peter Norman som ordförande, vill genom sin digitala plattform hjälpa mannen på gatan att investera i företag.

Läs mer: Ex-minister blir startup-ordförande

Förutom att möjliggöra småskaliga investeringar i företag har Pepins på senare tid även hjälpt till att börsnotera företag.

”Det finns ett behov att kunna tillgängliggöra en spridning i större omfattning”, säger Pepins vd Kent Söderström.

 

Vi möjliggör för allmänheten att kunna vara med

 

När spelstudion Paradox Interactive gick till börsen förmedlade Pepins aktier i bolaget för över 100 miljoner kronor.

Paradox syfte var att bredda ägarkretsen vid noteringen, som i övrigt sköttes av Avanza. Den högsta enskilda investeringen som Pepins förmedlade låg på 330 000 kronor.

Läs mer: Paradox varnar börsen: ”Kommer ha bättre och sämre kvartal”

”Det är oftast priviligerade kunder hos de rådgivare som ansvarar för en transaktion som kan teckna aktier. Här möjliggör vi för allmänheten att kunna vara med på ett helt annat sätt – och dessutom få ett tidigt besked om tilldelning. Man behöver inte vänta tills dagen då noteringen sker på börsen. Transaktionen görs i samma ögonblick som man önskar teckna”, säger Kent Söderström.

Nu tar Pepins in 15,5 miljoner kronor i en nyemission riktad till befintliga ägare. Affären, som genomfördes på Pepins egen plattform, övertecknades med över 300 procent, till 53,5 miljoner kronor. Nyemission värderar Pepins till 54 miljoner kronor, enligt uppgifter från Bolagsverket.

Huvuddelen av de 16 miljonerna går till att utveckla den egna tekniken, enligt Kent Söderström.

”Det gäller att ha en styrka i den teknik vi levererar. Det är komplext att erbjuda en digital betallösning som tillgodoser teckningar i ganska stora transaktioner”, säger han.

Största ägare i Pepins är grundaren Anders Sjunnesson, som genom Raxor och Sjunnesson Grid äger 37 procent av bolaget. Spiltans investmentbolag äger 15,1 procent, medan Paradox vd Fredrik Wester nyligen köpte aktier motsvarande 4,9 procent av bolaget.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies