Annons

Persbrandts Inkbay är Di Startup Tours första finalist

Fredrik Glimskär, grundare av Inkbay, blev framröstad som vinnare i Startup Tours deltävling i Stockholm.
Fredrik Glimskär, grundare av Inkbay, blev framröstad som vinnare i Startup Tours deltävling i Stockholm. Foto: Amanda Lindgren
Tatueringslösningen Inkbay blev kvällens vinnare i Di Digitals Startup Tours första deltävling i Stockholm. Bolaget går nu vidare till finalen den 7 december.  
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

På onsdagskvällen gick Di Digitals Startup Tour av stapeln, med den första deltävlingen på hotell Rival i Stockholm. Där fick sju löftesrika startup-företag gå upp på scen och pitcha inför publik och jury bestående av tunga tech-investerare, däribland representanter från Creandum, Northzone, Moor och Almi.

Juryn korade kvällens finalister tech-supporttjänsten; Techbuddy, tatueringsplattformen Inkbay och spelbolaget Landfall Game. Av de tre bolagen fick Inkbay flest röster från publiken och blev därmed kvällens vinnare och pitchturneringens första finalist som har chansen att få 1 miljon kronor i annonspengar.  

”Det känns väldigt kul att vinna! Det är otroligt roligt att få komma hit, få möjlighet att berätta vad man håller på med under tre minuter och att få uppskattning för det", säger Fredrik Glimskär, en av Inkbays grundare. 

Läs mer: Sju Stockholmsbolag tävlar om miljonvinst i Startup Tour 2017 

Inkbay grundades i fjol och är en digital marknadsplats där användaren kan välja bland tatuerare och motiv samt boka och köpa sin tatuering direkt. Inkbay fungerar med andra ord som en förmedlingstjänst som är gratis för kunden, men med en avgift på 15 procent för tatueraren. Tanken är att den digitala plattformen ska fungera som en kvalitetsstämpel med endast noga utvalda tatuerare.   

"I dag är 40 procent av alla millennials i storstäderna tatuerade. På alla marknadsplatser blir det allt viktigare med omdöme, du besöker inte hotell som har fått dåliga recensioner och i framtiden kommer detta gälla för allt fler branscher. Vår vision är att det ska bli lättare för människor på en global nivå att hitta de bästa tatuerarna”, säger Fredrik Glimskär. 

Bakom företaget står Fredrik Glimskär, Pelle Nyman och Linus Sörensen som under flera år var fascinerade av tatueringsindustrin innan de drog igång Inkbay. De pilottestade tjänsten i september år 2016 och några månader senare kunde de ta sig ut på marknaden på allvar, med hjälp av en investering på 2 Mkr från Zenith Incubator, där Mikael Persbrandt är en av investerarna.

Nu har Inkbay expanderat till Göteborg, Malmö och Köpenhamn och är även på väg till London. I år fick företaget in ytterligare 4 Mkr från Tommy Jacobssons Zenith Venture Capital. Bolaget har numera fem anställda har i år flytta till nya lokaler på Södermalm. 

"Inför finalen i december kommer vi ha hunnit ladda ännu mer. Det blir en helt annan pitch", säger Fredrik Glimskär.

Läs mer: Här är bolagen som pitchar på Female Founders  

De övriga företagen som tävlade var Bitrefill, Swiftr, Foodtruster och  Globhe. Under kvällen hölls även intervjuer med bland annat Anna Ryott, vice vd på Norrsken Foundation och Jacob de Geer, grundaren bakom betalbolaget Izettle. Nästa deltävling hålls i Umeå den 11 oktober. 

Läs mer: Efter vinsten i Startup Tour: Amra tar in 80 Mkr

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer