Annons

Peter Thiel: ”Trump och Musk är lika varandra”

Peter Thiel grundade Palantir och var en av Facebooks tidiga investerare.
Peter Thiel grundade Palantir och var en av Facebooks tidiga investerare.
Techmagnaten Peter Thiel, som stödjer Donald Trump, drar paralleller mellan USA:s nästa president och forna kollegan Elon Musk.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Peter Thiel, som har grundat bolag som Palantir och Paypal och var en av Facebooks tidigaste investerare, har återkommande ifrågasatts av techvärlden sedan han både donerat pengar till Donald Trump och hjälp honom under presidentvalskampanjen.

I en färsk intervju söker New York Times svar kring Peter Thiels stöd för Donald Trump, som annars knappast är populär i Silicon Valley.

De är båda mästerliga säljare.

”Alla säger att Trump kommer att förändra allting för mycket”, säger Peter Thiel.

”Men kanske kommer Trump inte att förändra allting tillräckligt mycket. Det verkar finnas en mycket högre risk för det scenariot, enligt mig.”

På frågan om Elon Musk, som Peter Thiel arbetade ihop med under sin tid på Paypal, på något sätt är lik Donald Trump duckar techprofilen inte för att svara.

”Jag kommer hamna i blåsväder (för detta), men de är faktiskt lika. De är båda mästerliga säljare och samtidigt figurer som är större än livet självt.”

Läs mer: Trots Thiels miljoner – Silicon Valley nobbar Donald Trump

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer