Annons

Petter Stordalen går in i svensk-norsk el-startup

Daniel Lindén och Edgeir Vårdal Aksnes har grundat Tibber. Fotograf: Annika Falkuggla
Daniel Lindén och Edgeir Vårdal Aksnes har grundat Tibber. Fotograf: Annika Falkuggla
Den smarta el-appen Tibber tar in 7 miljoner kronor från hotellentreprenören Petter Stordalen och riskkapitalbolaget Wellstreet.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det svensk-norska startupbolaget Tibber har utvecklat en tjänst som hjälper användare att minska elförbrukningen i hemmet genom en app och en smart termostat.

Nu tar bolaget in 7 Mkr i riskkapital från hotellentreprenören Petter Stordalen, riskkapitalbolaget Wellstreet (NTL) och Innovasjon Norge. Pengarna ska användas för att lansera tjänsten, som hittills bara funnits i betaversion, i Sverige och Norge. 

”I höst kommer vi att lansera tjänsten på bred front”, säger Daniel Lindén, medgrundare av Tibber.

Läs mer: Det gröna elbolaget Bright tar in 6 miljoner

Tibber har utvecklat en app som låter användare följa elkonsumtionen i hemmet och som ger tips på hur man kan både minska förbrukningen och styra den mot de av dygnets perioder då elen är billigare. Kunder som är villaägare med egen uppvärmning kan också koppla upp tjänsten mot en smart termostat.

Tibber själva både utvecklar mjukvaran och agerar som elleverantör gentemot sina kunder.

”Vi är ett elbolag som vill sälja mindre el istället för mer. Det är inte att sälja el som vi tjänar pengar på utan den tjänst vi erbjuder - att minska elanvändande och kostnader”, säger Daniel Lindén. 

Bolaget startades i början av 2016 av Daniel Lindén och Edgeir Aksnes, med tidigare erfarenhet från elmarknaden. Tibber består idag av ett team på 6 personer som sitter i Stockholm och i norska Førde. 

"Tibber har ett fantastiskt team i en mycket spännande marknad. Deras koncept ligger hästlängder före alternativen ", sade Petter Stordalen i samband med investeringen, som gjordes efter att Tibber vunnit en entreprenörstävling hotellkungen utlyst.

Läs mer: De vill skapa Sveriges Solar City

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer