Annons

Petter Stordalens nya startup-trio ska göra Airbnb-uthyrningen enklare

Hotellmagnaten Petter Stordalen och Tophosts grundare Oksana Poliakova.
Hotellmagnaten Petter Stordalen och Tophosts grundare Oksana Poliakova. Foto: Kollage.
Svenska Tophost slås ihop med sin danska och norska motsvarighet för att förenkla uthyrningen via Airbnb. Hotellmagnaten Petter Stordalen är en av investerarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Tophost är en tjänst som hjälper Airbnb-kunder med sina uthyrningar. Nu har bolaget slagits ihop med sin norska motsvarighet Lotel och danska Key Butler. 

Tophost grundades av Oksana Poliakova och Linda Perica under hösten 2015, för att hjälpa personer med att fota, städa, tvätta och hjälpa Arbnb-uthyrare med överlämning av nycklar.

”Det här är vårt första företag. Idén fick vi när jag och min pojkvän skulle åka till New York och tänkte använda Airbnb för första gången. Då fanns det ingen sån här tjänst”, säger Oksana Poliakova.

Läs även: Ny rapport: Så fuskar svenskarna med Airbnb-skatten

Under sommaren upplevde bolaget en stor efterfrågan och anställde fyra personer för att kunna driva verksamheten, som under högsäsongen hade runt 30 kunder.

”Vi fick fler kunder än vi kunde ta hand om. Sedan fick min partner Linda en bebis så då var det bara jag kvar. Jag letade efter en ny partner samtidigt som Key Butler skulle expandera till Sverige. Det var en perfekt matchning”, säger Oksana Poliakova.

Foto: Pressbild.

Lotels grundare Oscar Hellenes and Key Butlers grundare Sune Liengaard.

Danska Key Butler slogs för cirka ett år sedan ihop med norska Lotel och har sedan dess haft cirka 1 000 kunder i Norge och Danmark. Efter hopslagningen av dessa två gick hotellmagnaten Petter Stordalen in med närmare 6 miljoner kronor i det nya bolaget, skriver Business Insider.

Läs även: Airbnb nära köpa lyxkonkurrent 

Nu blir Tophost, med en omsättning på några hundra tusen, ett dotterbolag till Key Butler och kommer även byta namn till Key Butler Sverige.

”Det här kommer att påverka oss genom att vi måste ha en gemensam strategi för hur vi ska kunna uppnå den bästa möjliga avkastningen samtidigt som vi levererar på en hög nivå”, säger Oksana Poliakova.

”Tophost är det enda bolaget av den här typen i Stockholm som är superhost för Airbnb vilket betyder att vi håller en väldigt hög servicenivå. Den största utmaningen blir att behålla den nivån och samtidigt vara lönsamma.”

Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies