Annons

Pewdiepie på väg att halka ner från Youtube-toppen

Felix "Pewdiepie" Kjellberg håller på att bli omsprungen av den indiska musiktjänsten T-series.
Felix "Pewdiepie" Kjellberg håller på att bli omsprungen av den indiska musiktjänsten T-series. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Felix ”Pewdiepie” Kjellberg håller på att förlora epitetet Youtubes största namn, trots fansens kampanjer att hålla honom på tronen. Det är den indiska musiktjänsten T-Series som utmanar.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Med närmare 74 miljoner prenumeranter så har Pewdiepie, eller som han egentligen heter Felix Kjellberg, länge hållit positionen som Youtubes största namn. Nu verkar det som att hans topposition är hotad av den indiska musiktjänsten T-series, enligt The Verge.

Men Pewdiepies fans har lagt in en extra växel de senaste veckorna för att hålla honom i toppen. Youtubern MrBeast köpte videoreklam med Pewdiepies namn som sattes upp på stora reklamskyltar i sin stad, ett annat fan betalade för reklam på Times Square i New York, medan en tredje hackade sig in i skrivarsystem världen över med meddelandet "prenumerera på Pewdiepie". 

Och trots att fansen har lyckats öka antalet prenumeranter till kanalen verkar det som att den indiska musiktjänsten snart går om Pewdiepie. 

Läs även: Först fick Pewdiepie sparken – nu får 80 lämna Maker Studios 

En anledning till varför så många vill behålla Pewdiepie som Youtubes ansikte utåt är på grund av att de ser Youtube som ett användargenererat community och en oberoende kanal. Och trots att T-series uppenbarligen har allmänhetens stöd så menar vissa att musikkanalen styrs av företagsintressen. Enligt dessa så kommer Youtube att förlora en del av sitt syfte när ett företag, som dessutom lägger upp andra personers verk, blir Youtubes största kanal, rapporterar The Verge.

Efter att tidigare ha uppmuntrat fans att ta striden för honom, verkar det som att Pewdiepie nu vill att uppmärksamheten runt detta ska avta. 

"Uppmärksamhet som det här har fått, det är helt galen... Alla verkar ha blivit besatta, så investerade i detta, 'prenumerera på PewDiePie', bla bla bla. Och jag tycker ärligt talat inte att jag förtjänar det...”, säger han i sin videokanal.

Samtidigt uppger han att den senaste tiden har varit en positiv upplevelse. 

”Jag kommer inte ihåg sista gången jag hade så här roligt på YouTube.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer