Annons

Plåster på såren för Musk – Tesla hack i häl på Mercedes

Elon Musk kliver ur det tredje kvartalet med starka försäljningssiffror i USA.
Elon Musk kliver ur det tredje kvartalet med starka försäljningssiffror i USA. Foto: Marcio Jose Sanchez
Det har blåst kraftigt kring Tesla och dess grundare Elon Musk under året. Aktien har rasat, men trots det så knappar Tesla in på och går även om flera biljättar. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tesla plockar marknadsandelar på den amerikanska marknaden när det gäller premiumbilar. Elon Musks elbilssatsning har bland annat susat om Audi och närmar sig nu Mercedes, rapporterar Marketwatch som i sin tur hänvisar till data från bilförsäljningssidan Edmunds.com. 

Läs mer: Tesla sätter nytt produktionsrekord 

Sidan bedömer att Tesla sålde totalt 64 727 fordon under det tredje kvartalet, vilket är något mindre än Mercedes som bedöms ha sålt 66 542 fordon på den amerikanska marknaden. Tesla är samtidigt betydligt större än exempelvis Cadillac och Volvo. 

Läs mer: Marijuana, pedofildykare och twitterbedrägeri – här är Musks galna kvartal 

Detta är ett gott besked för Musk, som minst sagt haft ett stormigt 2018. Efter en tweet där han skrev att han planerade att ta bort Tesla från börsen, så rasade aktien från 420 till 305 dollar. 

Dessutom har han kallat en brittisk dykare "pedo guy" i samband med räddningen av det instängda pojkfotbollslaget i en thailändsk grotta, och rökt marijuana i en direktsänd podcast.

När den amerikanska finansinspektionen SEC sedan anklagade Musk för värdepappersbedrägeri tvingades han  avgå som ordförande i bolagets styrelse. Han sitter kvar som vd, och välkomnar säkerligen datan från Edmunds.com.

Läs mer: Han föreslås ersätta Musk i Teslas styrelse  

(FinWire/Di Digital) 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies