Annons

Pokémon Go-bolaget tar in 1,7 miljarder – utvecklar Harry Potter-spel

Karaktärerna Hermione, Ron och Harry från Harry Potter.
Karaktärerna Hermione, Ron och Harry från Harry Potter. Foto: Peter Mountain/TT
Niantic, bolaget som står bakom spelsuccén Pokémon Go, stänger en finansieringsrunda på 1,7 miljarder kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den amerikanska spelutvecklaren Niantic tar in 190 miljoner dollar, motsvarande 1,7 miljarder kronor, i en ny finansieringsrunda. 

Bolaget är mest känt för sitt interaktiva mobilspel Pokémon Go, som blev en stor succé vid lanseringen 2016. Det är ett så kallat augmented reality-spel som låter spelare fånga, strida och träna virtuella Pokémon som dyker upp ute i den riktiga världen med hjälp av telefonens GPS och kamera.

Pokémon Go nådde en miljard dollar i intäkter blott sju månader efter att spelet släpptes, vilket var ett nytt rekord för mobilspel.

Elektronikjätten Samsung är en av investerarna i rundan som värderar Niantic till 3,9 miljarder dollar, eller 35 miljarder kronor.

Med nya pengar i kassan förbereder sig spelföretaget nu inför nästa stora mobila spelsläpp i form av Harry Potter: Wizards United – som bygger på den kända bokserien med samma namn. Niantic förväntas lansera spelet under 2019.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer