Annons

Pokemon Go når över två miljarder dollar i totala intäkter

Foto: Christine Olsson/TT
Nintendos spelsuccé Pokemon Go når en ny drömgräns. De totala intäkterna från spelet uppgår nu till över två miljarder dollar, rapporterar Apptopia.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Niantic-spelet Pokemon Go med licens från Nintendo når över två miljarder dollar i totala intäkter från spelarköp, enligt Apptopia. 

Spelet lanserades i juli 2016 och har aldrig varit lägre än på 65:e plats i grossing-listan på amerikanska App Store. 

Läs mer: Mario Kart kommer till mobilen 

Japan stod för 33,5 procent av intäkterna men en liten del av nedladdningarna, då landet har en av de högsta genomsnittlig intäkterna per användare (ARPU) i världen. 

Det tog alltså 811 dagar för spelet att nå den intäktsnivån. Det överträffas endast av två spel, däribland Supercells Clash of Clans som nådde den nivån efter 768 dagar. 

Apptopia skriver att få mobilspel når denna rekordhöga intäktsnivå, samt att de flesta mobilspelen inte tjänar mycket pengar alls. 

PODD: Paradox-grundaren: ”Hade för dåliga betyg för Handels”

Pokemon Go kommer sannolikt att fortsätta dra in intäkter då spelutvecklaren Niantic planerar flera uppdateringar för spelet.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer