Annons

Polisen lägger ned utredning efter dödliga Voi-olyckan

Genrébild på Vois scooter. Personen på bilden har ingenting med olyckan att göra.
Genrébild på Vois scooter. Personen på bilden har ingenting med olyckan att göra. Foto: Kallestad, Gorm
En man som färdades på en elscooter omkom i en olycka i Helsingborg tidigare i våras. Nu lägger polisen ned förundersökningen på grund av brist på vittnen och tekniska bevis.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den 30 maj omkom en 27-årig man i Helsingborg då han blev påkörd av en bil. Mannen färdades på en elscooter. Olyckan blev det första dödsfallet i Sverige där en elscooter var inblandad. 

Nu lägger polisen ned utredningen kring olyckan, rapporterar lokala medier. Trots en omfattande kartläggning kan polisen inte ge svar på vad som gick fel.

”Vi har förhört ett stort antal personer som gjort observationer både före och efter men tyvärr saknas det vittnen från själva kollisionstillfället”, säger polisens förundersökningsledare Magnus Lörd till SVT Nyheter Helsingborg.

Föraren av bilen skadades inte, men blev chockad. Personen har förhörts av polis men blev inte misstänkt för något brott.

Läs mer: Voi bekräftar: Vår scooter var med i dödsolyckan 

Den tillhörde det svenskgrundade bolaget Voi, som nyligen hade lanserat sin uthyrningstjänst i Helsingborg.

”Vi beklagar det inträffade, våra tankar går till familj och anhöriga. Vi samarbetar fullt ut med polisen i den pågående utredningen för att skapa oss en bild av vad som inträffat”, sa en talesperson från Voi vid olyckstillfället.

Polisens förundersökningsledare Magnus Lörd bekräftar att bolaget var behjälpligt i utredningen. Elscootern var dock för skadad för att kunna ge några tekniska bevis.

”Vi ville ha någon form av funktionskontroll kring fordonet. Hur bromsen fungerade, vilken hastighet den åkte i med mera. Voi har svarat på de frågor de kan”, säger han till SVT Nyheter Helsingborg

(TT/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer