Annons

Politiker uppmanar Amazon att stänga coronadrabbade lager

Jeff Bezos, Amazons vd och grundare
Jeff Bezos, Amazons vd och grundare
Amazons vd Jeff Bezos uppmanas av politiker, fackförbund och egna anställda att stänga ned lager i New York.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är i ett brev som är undertecknat av 45 av New Yorks lagstiftare och flera fackföreningar, som Amazon uppmanas att stänga distributionscenter där anställda har testats positivt för corona. Det rapporterar CNBC.

Brevet uppmanar också Amazon att återanställa Chris Smalls – som sparkades på måndagen.

Enligt honom själv avskedades han för att han organiserat en strejk med kravet att anläggningen på Staten Island där han arbetar ska stängas och rengöras efter att en anställd fått coronaviruset. Amazon menar att han sparkades för att inte följt bolagets regler om social distansering efter att ha varit i karantän. 

Chris Smalls stöttas också av New Yorks borgmästare Bill de Blasio.

I brevet står det också att Amazon borde implementera oberoende hälso- och säkerhetsinspektioner vid anläggningarna, samt skrota produktivitetskrav som tidsbegränsar anställda att kunna göra rent.

Förra månaden krävde fyra amerikanska senatorer av Amazon att anställda ska få betald sjukledighet och extra betalt för att arbeta under risk för coronasmitta. 

( Di Digital / Finwire )

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer