Annons

App med miljonpublik stänger ned – satsar allt på kryptovaluta

Kik stänger ned sin chattapp för att istället satsa resurserna på att vinna den rättsliga striden om sin kryptovaluta Kin.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det kanadensiska bolaget Kik ska stänga ned sin populära meddelandetjänst med samma namn och sparka huvuddelen av de anställda, för att istället satsa på en kryptovaluta de lanserade för två år sedan. Det skriver Axios.

Under 2016 uppgav Kik att man globalt hade 300 miljoner registrerade användare men att appen hade slutat växa.

Enligt rapporten Svenskarna och internet från 2017 använde 9 procent av svenskarna Kik. Men bland personer under 25 år använde drygt 30 procent appen dagligen, eller någon gång, enligt rapporten.

För två år sedan lanserade bolaget en kryptovaluta, Kin, och tog i samband med det in motsvarande nästan 1 miljard kronor i en så kallad initial coin offering.

Läs även: Whatsapp-utmanaren tar in 1 miljard – genom blockkedjeteknik 

Den affären fick en hel del uppmärksamhet eftersom det var en av de första ICO:erna som genomfördes av ett etablerat bolag.

Sedan i juni år har Kik och SEC, den amerikanska motsvarigheten till Finansinspektionen, dock stridit om huruvida Kin ska räknas som en valuta eller ett värdepapper.

Den striden har visat sig kosta på för Kik som nu alltså svänger om verksamheten och drar ned antalet anställda från hundra stycken till en femtedel av det.

I ett blogginlägg skriver bolagets vd Ted Livingston att resurserna ska satsas ”där de betyder mest” och förändringarna kommer att minska kostnaderna med 85 procent och göra det möjligt att strida mot SEC i rätten.

”Det här är ett svårt beslut att ta. Kik är en av de största apparna i USA. Engagemanget är branschledande och appen växer igen”, skriver han.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer