Annons

Postnord: Svenskar handlade för över 5 miljarder under Black Friday

Foto: Henrik Montgomery/TT
Shoppingdagen omsatte 46 procent mer än under 2016, enligt brev- och paketleverantören.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den svenska handeln under Black Friday var på sammanlagt 5,3 miljarder kronor, enligt PostNord.

Siffran motsvarar en ökning med 46 procent från året innan. Särskilt stor var försäljningen genom e-handeln.

”Svenskarna e-handlar som aldrig förr. Både e-handlare och distributörer har planerat länge för den här dagen, men ingen hade kunnat drömma om en sådan här utveckling”, säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på PostNord.

Läs mer: Experter varnar för fallgropar under Black Friday

Enligt PostNord har man under den gångna helgen hanterat 719 000 paket, vilket är 51 procent fler än motsvarande helg efter Black Friday 2016.

Black Friday brukar även vara ett tillfälle att börja köpa julklappar. Enligt uppgift var 11 procent av alla köpta varor gjorda för det ändamålet. Majoriteten av konsumenterna, totalt 58 procent, handlade däremot varor enbart till sig själva.

"Prognosen visar att vi kommer att e-handla julklappar för 6,4 miljarder kronor, vilket är 14 procent mer än under julhandeln 2016”, skriver PostNord om julhandeln.

(Finwire/Di Digital)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer